info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > 5 manieren om slapend mooi te worden
5 manieren om slapend mooi te worden
maandag 31 maart 2014 12:54 uur
schoonheidsslaapje
We schreven al eens over het belang van slaap en de oorzaken en gevolgen van slaaptekort. Eén aspect lieten we daarbij onderbelicht: de invloed van slaap op je uiterlijk en dan met name je huid. Je huid is je grootste orgaan en heeft een schoonheidsslaapje echt nodig. Voor herstel bijvoorbeeld. Behalve een kwalitatief en kwantitatief goede slaap zijn er nog wat andere dingen die je kan doen om van je nachtrust een waar schoonheidsslaapje te maken. Hieronder vijf praktische tips.

1. Slaap op een satijnen of zijden kussensloop

Dit zorgt ervoor dat je niet wakker wordt met een enorme bos klitten in je haar. Ook krijg je hierdoor minder vouwen in je gezicht om dat satijn en zijde beter over je huid glijd.

2. Op je rug slapen

Dit zorgt ervoor dat je wakker wordt met minder rimpels in je gezicht. Als je vaak op je zij slaapt zal je zien dat je meer rimpels krijgt omdat je gezicht aan één kant het kussen ingedrukt wordt. Op je rug liggen voorkomt dit. Heb je vaak last van wallen onder je ogen? Gebruik dan een extra kussen waardoor je hoofd iets hoger ligt en het vocht sneller naar beneden afvoert.

3. Veel smeren met crème

Elke huid heeft een goede verzorging nodig. Dit doe je door lekker aan de gang te gaan met dag en nachtcrème. Je kunt natuurlijk vanaf een bepaalde leeftijd anti-rimpelcrème gaan gebruiken. ‘S nachts gebruik je vaak een wat dikkere crème. De helft hiervan verdwijnt altijd in je kussen dus je kan wel een goede verzorging gebruiken voor een beter en sneller herstel van de huid.

4. Verschoon je kussenhoes regelmatig

De meeste mensen zorgen ervoor dat ze acht uur kunnen slapen. Dit betekent dat je ook acht uur lang op een kussenhoes ligt waar je de nacht ervoor ook op hebt geslapen. Op je kussenhoes komen dus bacteriën waar je liever niet zo lang op wilt slapen. Zorg er dus voor, dat je je kussensloop vaak verschoont zodat je op een lekker fris kussen kunt slapen.

5. Verwijder altijd je make-up voor het slapen gaan

Make-up verwijderen voor het slapen gaan is eigenlijk regel nummer één. Het moet net net zo vanzelfsprekend zijn als tandenpoetsen. Als vrouw moet je dus zeker die lagen foundation, poeder en mascara grondig wegpoetsen. Je huid kan hierdoor weer adem halen en je kunt er daarna een verzorgende crème op smeren voor een mooi resultaat.

Goodnight ;)