Magazine

Google Trips: je online en offline reisgids

google-tripsGoogle heeft zopas Google Trips gelanceerd, een nieuwe reisapp die door menigeen al als ‘killer app’ wordt bestempeld. Het is dan ook een uiterst vernuftige applicatie, die een overzicht maakt van al je reizen en je bestemmingsinformatie en tips geeft voor activiteiten, bezienswaardigheden en restaurants, al dan niet locatiegebonden en (enigszins) gepersonaliseerd. Google maakt daarbij dankbaar gebruik van informatie die ze al over je ‘weet’, bijvoorbeeld via je surf- en zoekgedrag, en via berichten in je Gmail-inbox (denk aan bevestigingsmails van hotelreservaties).

 

Offline te gebruiken

 

Reisapps zijn er natuurlijk al te over, maar Google Trips is wel een heel complete en maakt de traditionele, papieren reisgids (die meestal al snel niet meer up-to-date is) min of meer overbodig. Met de app kan je je reis dan ook van a tot z plannen. Alle informatie – boekingsgegevens, kaarten, lokale informatie enzovoort – kan bovendien offline worden opgeslagen zodat je de app ook kunt gebruiken wanneer je (in het buitenland) niet over een internetverbinding kan beschikken.

 

Hoe Google Trips werkt en wat het doet

 

Google Trips claimt dus je complete vakantie voor je te kunnen plannen en bedocumenteren, daarbij alle informatie en tools waarover Google kan beschikken ingenieus integrerend en met elkaar combinerend. Zoals je van Google kan verwachten, is het gebruik van de app niettemin uiterst eenvoudig. Download de app (gratis), log in met een Google-account en je krijgt meteen een overzicht van geplande reizen die je in het verleden hebt gemaakt. Zoals gezegd wordt daartoe in je Gmail gesnuffeld, maar die functie kan je eventueel ook uitschakelen.

 

 

Tik op ‘Create trip’ (de app is er voorlopig alleen in het Engels), geef je reisbestemming in of eventueel meerdere, en voilà, de app genereert een kleurrijk beginscherm met blokken waarachter allerlei praktische info schuilgaat, inclusief reviews van andere reizigers. Denk aan cafés, restaurants, bezienswaardigheden, shoppinggebieden en attracties. Daarnaast is er heel wat praktische info beschikbaar. Over openbaar vervoer, verkeersregels, tarieven van parkeergarages, wat te doen in noodsituaties en dergelijke.

 

 

Bij wereldsteden en andere grote toeristische attracties kan je ook een dagplan samenstellen, waarbij automatisch routebeschrijvingen worden gemaakt. Je kan ook een van de vooraf gemaakte dagplannen kiezen. Volgens Google zijn die voor meer dan honderd steden gemaakt.

 

 

Downloaden

 

Helaas ligt de zomervakantie net achter ons en hebben we Google Trips nog niet op een reisbestemming kunnen uittesten. Maar de app ziet er alleszins knap en veelbelovend uit, zoals je ook wel een beetje verwacht van een technologiegigant die zo’n grote grip heeft op ons dagelijks leven. Je kan het speeltje gratis downloaden voor iOS en Android.

 

Laatste reacties