Magazine

Betaal je ticket voor De Lijn met een mobiele app

m-ticketNaast het papieren kaartje en het sms-ticket, kan je bij De Lijn voortaan ook betalen met het m-ticket. Via een zopas gelanceerde mobiele app kan je een digitaal ticket kopen dat 1,80 euro kost en een uur geldig blijft. Een papieren ticket kost 1,20 euro meer, terwijl bij een sms-ticket een communicatiekost van 15 cent in rekening wordt gebracht. Behalve financieel voordeel en gebruiksgemak voor de reiziger moet het systeem ook zorgen voor minder cash bij de chauffeurs. De Lijn beheert het digitale vervoerssysteem niet zelf. Als reiziger heb je de keuze uit drie mobiele apps, aangeboden door drie bedrijven, al naar gelang het betaalsysteem dat je verkiest.

 

Aanbieders

 

De mobiele tickets worden momenteel aangeboden door Be-Mobile (via de app 4411), MediaMedics in samenwerking met Paypal, en Olympus Mobility). De apps werken snel en eenvoudig, en verschaffen je een ticket voor De Lijn dat een uur geldig blijft en gedurende die tijd onbeperkt overstappen toelaat. Het volstaat om eenmalig te registreren.

 

Fraude

 

Het m-ticket is op verschillende manieren beveiligd tegen fraude. Zolang het m-ticket geldig is, veranderen de kleuren van de controlebalk. Daardoor is het onmogelijk om een screenshot van een m-ticket te gebruiken als vervoerbewijs. Probeer je dat toch, dan word je beschouwd als fraudeur en riskeer je een boete van 250 tot 500 euro. Net als het sms-ticket moet ook een m-ticket worden aangevraagd voor het instappen. Het pas aanvragen in de bus of tram geldt als zwartrijden.

 

Meer info

 

Meer informatie over hoe het m-ticket werkt en over de (vooralsnog drie) aanbieders vind je op www.delijn.be/m-ticket.

Laatste reacties