Magazine

Google Maps toont nu ook Belgische gebouwen in Immersive View

Een jaar geleden onthulde Google iets nieuws voor Maps: Immersive View. Daarmee wil het technologiebedrijf een nieuwe manier aanbieden om een plaats te verkennen en de Maps-gebruiker nog meer het gevoel geven er echt te zijn. Met Immersive View kan je als het ware als een vogel langs verschillende gebouwen en parken vliegen, en deze verkennen. Vooralsnog waren alleen grote steden als Londen, Los Angeles en Tokio in Immersive View beschikbaar, maar sinds enkele dagen behoren ook twee Belgische steden tot het aanbod.Wat is Immersive View precies?

 

Immersive View geeft een nieuwe dimensie aan Street View. Google combineert daarvoor zijn vele Street View-foto’s en luchtbeelden met behulp van artificiële intelligentie tot een 3D-model, en voegt daar informatie aan toe zoals het weerbericht en de verwachte drukte op een plaats. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Ook zal Google je op de hoogte brengen van bijvoorbeeld cafés, restaurants en hotels in de buurt.

 

Het is met Immersive View dus nóg meer alsof je een bezoek brengt aan die plekken zonder dat je daarvoor je zetel hoeft te verlaten.

 

Aanbod

 

Google heeft het aanbod van Immersive View verrijkt met acht gebouwen in Brussel en Brugge:

  • Het Belfort (Brugge)
  • Sint-Salvatorskathedraal (Brugge)
  • De Onze-Lieve-Vrouwekerk (Brugge)
  • Manneken Pis (Brussel)
  • Het Atomium (Brussel)
  • Stadhuis van Brussel
  • De Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal (Brussel)
  • Justitiepaleis (Brussel)

 

Ook werden monumentale plekken in Amsterdam, Dublin, Florence and Venetië aan het aanbod toegevoegd. De nieuwe functie in Maps bevat in totaal nu meer dan 500 bezienswaardigheden over de hele wereld.

 

Beschikbaarheid

 

Immersive View wordt de komende weken verder uitgerold in de landen waarin de nieuwe Google Maps-functie beschikbaar is. Het is mogelijk dus nog even wachten voordat de functie in jouw Google Maps-app opdoemt.

 

Laatste reacties