Magazine

Voortaan kan je verzonden WhatsApp-berichten bewerken

Het gebeurt ons allemaal wel eens: je maakt een tikfout in een WhatsApp-bericht of je bent van gedachten veranderd. Vanaf nu is het mogelijk om het betreffende bericht te bewerken. Deze functionaliteit wordt momenteel wereldwijd uitgerold en is wellicht al beschikbaar voor jou. Er zit wel een beperking op.

  

Waarom WhatsApp-berichten bewerken?

 

De bewerkingsfunctie lijkt vooral gericht te zijn op het corrigeren van typfouten en het toevoegen van extra context aan berichten. Het laat gebruikers echter ook van gedachten veranderen als ze een bericht sturen zonder na te denken.

 

Natuurlijk kun je met WhatsApp in dit geval ook een bericht verwijderen, zolang je maar binnen twee dagen om verwijdering vraagt.

 

Binnen 15 minuten

 

Er schuilt wel een grote beperking achter de nieuwe functie: je moet het verzonden bericht binnen 15 minuten bewerken. Dat is dus veel korter dan de tijd die je hebt om een bericht te verwijderen.

 

Hoe het werkt

 

De bewerkingsfunctie werkt heel eenvoudig: binnen 15 minuten na verzending van je bericht hoef je het bericht alleen maar lang ingedrukt te houden en Bewerken te kiezen in het menu.

 

Het bewerken gaat niet geheel ongezien: naast bewerkte berichten staat ‘Bewerkt’, zodat de ontvangers weten dat het bericht is gecorrigeerd zonder de hele bewerkgeschiedenis te zien.

 

 

Update

 

Deze update wordt momenteel wereldwijd beschikbaar gemaakt en komt in de komende weken voor iedereen beschikbaar, aldus WhatsApp.

Laatste reacties