Magazine

Foto scherper maken: 5 webtools

Met hedendaagse telefoons kan je prachtige foto’s maken. Toch zit er soms nog een minder mooi exemplaar tussen, bijvoorbeeld doordat je met je telefoon hebt bewogen, met als gevolg vervaagd beeld. Geen nood, want dit soort foto’s kan je eenvoudig corrigeren door middel van een fotobewerkingsprogramma. Wil je alleen maar een foto scherper maken, dan kan je ook terecht op onderstaande gratis webtools. Je hoeft dan dus geen app te downloaden en kan direct in je webbrowser de foto corrigeren.Picwish

 

“Unblur image, bring clarity instantly”, klinkt het op Picwish. Upload een foto en je kan meteen zien hoe deze scherper is gemaakt. Om de foto ook te kunnen downloaden, moet je wel een gratis account aanmaken, of inloggen via je Google-account.

 

 

Pinetools.com

 

Pinetools biedt een heel scala aan fotobewerkingstools die je webbrowser kan toepassen. Het scherper maken van foto’s is daar één van. Kies een bestand om te uploaden en pas naar believen de mate van scherpte toe. Het resultaat kan je direct downloaden.

 

 

Imageonline.co

 

Upload op Imageonline.co een foto en kies de mate van scherpte die je wilt toepassen. Vervolgens zie je rechts de gecorrigeerde foto en deze kan je ook direct downloaden.

 

 

Lunapic.com

 

Lunapic is een online foto-editor met tal van tools die je in je webbrowser kan gebruiken. Zo ook de optie Sharpen, waarmee je foto’s in een handomdraai scherper kan maken. Via de knop apply bepaal je de mate waarin. Het resultaat kan je vervolgens direct downloaden als jpg-bestand.

 

 

VanceAI

 

VanceAI is een aanbieder van fotobewerkingssoftware op basis van artificiële intelligentie (AI). Op hun site bieden ze een gratis tool aan voor het scherper maken van foto’s. Deze geeft goede resultaten, maar er is wel een nadeel: er wordt op de gecorrigeerde foto een logo geplaatst. En om de afbeelding te downloaden moet je inloggen via Google of je e-mailadres.

 


 

Laatste reacties