Magazine

Dit zijn de beste festival-apps

De winter ligt eindelijk achter ons en dus is het tijd voor sprankelende muziekfestivals, zowel in binnenland als net over de grens. Om niets van het festivalseizoen te missen hebben we de volgende apps voor je gewonden. Zo blijf je op de hoogte van al het festivalnieuws en ga je straks goed geïnformeerd de weide op voor de nodige dansjes en drankjes.

  

Appic

 

Appic, de ultieme festivalapp, is enerzijds een informatieve, anderzijds een sociale app. Ze helpt je op weg met alle ins en outs over je festival, soms zelfs met een interactieve plattegrond. Dankzij Appic weet je precies wanneer jouw favorieten de bühne betreden. En vind je je vrienden als ze verdwaald zijn. Of maak je nieuwe vrienden met de ‘meet-up’-functie, een soort datingmogelijkheid voor festivalfanaten. Je kan ook tickets bestellen  voor je volgende festival. Kortom, een alles-in-één app voor wie er een pracht van een festivalzomer van wil maken.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Gigit!

 

Gigit! is een app van Nederlandse makelij die fanatieke concert- en festivalgangers de mogelijkheid biedt om bezochte concerten op te slaan in een “persoonlijk live-muziekarchief”. Activeer je herinneringen aan live-muziek met je Gigit Liveline en ga terug naar dat moment waarop jij en je vrienden uit hun dak gingen in de stralende zon. Deel je liefde voor live-muziek met gelijkgestemden of andersdenkenden en laat je inspireren voor nieuwe optredens. Met Gigit! creëer je kortom je eigen concertgeschiedenis als onderdeel van een gemeenschappelijke concertdatabase die je deelt met alle andere muziekliefhebbers.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Woov

 

Na jarenlange ervaring op festivals ontwierpen enkele fervente festivalliefhebbers een app om alle problemen op te lossen die een prachtige festivaldag kunnen verpesten. Woov, zoals de app heet, is ontworpen rond een interactieve kaart die je in staat stelt om je vrienden real-time te lokaliseren, te zien wie er op welk podium speelt en waar de beste snackkraam te vinden. Voorwaarde is dat jouw vrienden ook de app hebben geïnstalleerd. De app biedt verder de nodige voorpret, met notificaties van belangrijk nieuws en de mogelijkheid om vooraf nieuwe mensen te leren kennen die ook naar het betreffende festival gaan.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

FestivAll

 

Tijdens de zomermaanden worden er zoveel muziekfestivals georganiseerd dat je misschien wat pareltjes over het hoofd ziet. In de app FestivAll vind je op overzichtelijke wijze welke festivals er allemaal worden gehouden, zowel in binnen- als in buitenland. Check de line-up of zoek op artiest om de beste festivals naar jouw smaak te vinden.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

TicketSwap

 

TicketSwap is naar eigen zeggen de veiligste manier om tickets te kopen en verkopen voor alle soorten evenementen. Er zijn geen verborgen kosten en geen oneerlijke prijzen: ticketverkopers kunnen slechts 20% bovenop de originele ticketprijs vragen. TicketSwap controleert de tickets die op het platform staan en verifieert kopers en verkopers om veilige transacties te garanderen.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

En ook nog…

 

De beste app om op de hoogte te blijven van een festival, is natuurlijk de app van het festival zelf. Veel grote festivals zoals Rock Werchter en Pukkelpop hebben een eigen app waarin je niet alleen het laatste nieuws kan vinden, maar bijvoorbeeld ook een plattegrond en de line-up.

 

Laatste reacties