Magazine

Zomerfestivals 2015: nieuws en kalenders

Dit is een geüpdatete versie d.d. zondag 2 augustus 2015, met geactualiseerde links.

 

Nu de lentezon is doorgebroken, begint stilaan ook de festivalkoorts – of: festivalitis – toe te slaan. Festivals horen immers bij de zomer als de zon en de zee. Langzaam maar zeker druppelen de klinkende namen binnen die je komende zomer 'op de wei' kan gaan bewonderen tijdens Werchter, Pukkelpop, Graspop, DourFeest in het Park, en al die andere grote en kleine muziekmanifestaties waar de Belgische zomer zo bekend om is. Het aanbod dekt weer zowat alle gangbare muziekgenres, voor alle leeftijden. Als je niks wilt missen van de aanstaande festivalzomer, ben je ongetwijfeld gebaat bij onderstaand overzicht van de beste festivalsites.

 

Nieuwtjes

 

Doorlopend op de hoogte blijven van de line-ups, ticketverkopen en andere nieuwswaardigheden? Check dan de digitale festivalbijlagen van de grote kranten, deredactie.be en niet in de laatste plaats Humo's fameuze Festivalitis. Laatstgenoemde rubriek biedt ook weer ruimte aan allerlei randnieuws, fotospecials en al dan niet grappige filmpjes.

 

HLN.be
Humo Festivalitis
De Standaard: livefeed
Nieuwsblad.be  
De Morgen

 

 

Kalenders

 

De meest overzichtelijke én complete festivalagenda vonden we op Out.be (voorheen Netevents). Je vindt er alle grote en kleine festivals in terug, veelal voorzien van omschrijving, locatie, entreeprijs, reservatielijn, contactinfo en – indien mogelijk – de line-up. Bij dat laatste kan je ook weer doorklikken om informatie over de betreffende artiesten te bekomen. De festivals worden tevens op Google Maps gezet.

 

 

UiTinVlaanderen.be is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur en werd ontwikkeld door CultuurNet Vlaanderen. Op UiTinVlaanderen.be (voorheen cultuurweb.be) vind je een zeer uitgebreide cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel. Festivals ontbreken daarin uiteraard niet.

 


 

Handig, maar wat minder uitgebreid en volledig, is het kalenderoverzicht van Festivalblog.be.

 

 

Kijk je graag over 's lands grenzen heen en wens je bijvoorbeeld ook de grotere festivals in Nederland en Duitsland aan te doen, raadpleeg dan de agenda op Festivalinfo.nl

 

 

Ziezo. Laat de festivalzomer maar komen!Laatste reacties