Magazine

De 6 beste notitie-apps

Of het nou gaat om een boodschappenlijstje, een geniale ingeving of notities tijdens college: met deze zes apps maak en beheer je al je korte en lange aantekeningen. Voor Apple-gebruikers vormen ze een probaat alternatief voor de standaard notitie-app, die best handig is, maar voor sommigen wellicht net iets te basic.

  

Evernote

 

Evernote is een digitaal online notitieboek. Deze populaire app helpt je om razendsnel allerlei notities te maken: teksten, lijstjes, recepten, knipsels en gedachten. Die kunnen op maximaal twee apparaten kunnen worden gesynchroniseerd. Evernote geeft je tevens de mogelijkheid om webpagina’s en afbeeldingen te knippen, naar tekst in afbeeldingen te zoeken en notities te delen en eraan te werken met andere gebruikers.

 

Alle gratis accounts krijgen 60 MB ruimte voor het uploaden van bestanden naar de cloud. Plus- en Premium-abonnementen geven je meer opslagruimte, de mogelijkheid om meer dan twee apparaten te gebruiken en toegang tot meer geavanceerde functies.

 

Evernote is beschikbaar op alle belangrijke platformen: iOS, Android, web, Windows en macOS – zie Evernote.com.

 

 

Craft

 

Craft is een notitie-app, tekstverwerker, to-dolijst en organizer. Een alles-in-één-app die je helpt je om je ideeën en je leven op orde te krijgen. Daarnaast biedt Craft allerlei mogelijkheden voor een mooie opmaak van je documenten. Zo kan je je lettertypen verfraaien, zoeken naar afbeeldingen en je eigen plaatjes toevoegen, en volledig opgemaakte tabellen toevoegen. In Craft kan je ook notities in notities maken en zo je persoonlijke wiki creëren.

 

Craft is beschikbaar voor Mac, iPhone en iPad.

 

 

Google Keep

 

De op kaarten gebaseerde notities van Google Keep zijn perfect voor mensen die al hun ideeën, lijstjes, afbeeldingen en audioclips op één plek willen beheren. Je kan je notities een kleurcode geven, andere kenmerken toevoegen zodat ze gemakkelijk te vinden zijn, en je notities delen met anderen die ze kunnen openen en bewerken. De app kan je audio-opnames zelfs voor je uitschrijven. Minpuntje: er is geen tekstopmaak mogelijk.

 

Google Keep is gratis beschikbaar als app voor iOS  en Android.

 

 

Microsoft OneNote

 

Microsofts OneNote is vooral een handige app voor wie regelmatig Microsoft 365-apps zoals Word, Excel en PowerPoint gebruikt; de app is volledig daarmee geïntegreerd. Je kan aantekingen zowel typen als schrijven met een virtuele pen. Daarnaast kan je ze makkelijk ordenen met labels, kleuren en tabbladen. Gebruik OneNote ook om samen te werken met anderen en toegang te krijgen tot de nieuwste versies van je notities vanaf elk apparaat. Simpelweg handig!

 

Microsoft OneNote is beschikbaar voor Windows, iOS en Android, zie: OneNote.com.

 

 

Simplenote

 

Als je op zoek bent naar een minder uitgebreide notitie-app met een schone, minimale interface, dan is Simplenote wellicht iets voor jou. De app is gebouwd voor snelheid en efficiëntie en laat je zoveel notities maken als je wilt en houdt ze allemaal overzichtelijk met eenvoudige organisatorische functies zoals tags en zoeken. Met een handige schuiffunctie kan je teruggaan in de tijd naar vorige versies van je notities, die altijd automatisch worden opgeslagen voordat je er wijzigingen in aanbrengt. SimpleNote is van dezelfde eigenaar als WordPress, dus je kan je blog koppelen om zo je notities meteen te kunnen publiceren.

 

Simplenote is beschikbaar op alle belangrijke platformen: iOS, Android, Windows, macOS, web, Windows en Linux, zie Simplenote.com.

 

 

Zoho Notebook

 

Notebook van Zoho is een notitie-app die net als Google Keep een interface met kaarten biedt. Maak aantekeningen, voeg bestanden toe, maak checklists en schetsen, neem audio op en leg momenten vast. Al je notities worden direct gesynchroniseerd tussen jouw apparaten en naar de cloud.

 

Notebook is gratis te downloaden en vrij van advertenties. Beschikbaar voor Windows, Linux, iOS, macOS en Android: zie Zoho.com.

 


Laatste reacties