Magazine

Colin Powell toont zijn 60 jaar oude selfie

Selfies? Die werden zestig jaar geleden ook al gemaakt hoor. De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell bewijst dat op zijn Facebook-pagina. Decennia voordat het woord selfie in 's werelds woordenboeken zou verschijnen, poseerde een piepjonge Powell al voor de spiegel in zijn (rommelige) slaapkamer. In het kader van Throwback Thursday slingerde hij het stokoude kiekje afgelopen donderdag het net op. "I was doing selfies 60 years before you Facebook folks. Eat your heart out Ellen!," klinkt het. Met dat laatste refereert de oud-politicus aan de selfie der selfies die Ellen DeGeneres tijdens de laatste Oscars maakte, resulterend in de meest geretweete tweet ooit.

 

De vintage selfie van Colin Powell doet het qua social buzz nochtans ook niet slecht. Tot op heden werd de Facebook-post bijna 112.000 keer geliket – onder meer door ene Mark Zuckerberg – en meer dan 28.000 gedeeld.

 

 

De nu 76-jarige Powell is een Amerikaans oud-militair die van 2001 tot 2005 als minister van Buitenlandse Zaken onder de Republikeinse president George W. Bush fungeerde. Tijdens de afgelopen twee Amerikaanse presidentsverkiezingen verklaarde Powell openlijk zijn steun aan democraat Obama.

Laatste reacties