Magazine

Skype gebruiken vanuit Outlook.com: hoe werkt het?

Sinds de overname van Skype in 2011 is Microsoft de videochatdienst allengs gaan integreren in zijn producten. Zo ook in Outlook.com, Microsofts gratis webmaildienst die vorig jaar het aloude Hotmail opvolgde. Skypen kan dus voortaan ook vanuit je Outlook-account in je webbrowser. Voor geselecteerde gebruikers In een aantal landen was dat al mogelijk; nu is het de beurt aan de rest van de wereld, lazen we op het Skype-blog. Een streepje uitleg over hoe dit werkt.

 

Wat houdt Skype voor Outlook.com precies in?

 

Dankzij de integratie van Skype in Outlook.com kan je voortaan chatten, bellen en videochatten vanuit de Outlook.com-omgeving. Zo kan je direct zien wie van je contactpersonen op Skype online zijn en dus direct een gesprek starten. Handig voor als je een e-mail ontvangt en die persoon meteen via Skype kan aanspreken in plaats van de e-mail te replyen. In onderstaande 'infomercial' zie je hoe dat werkt.

 

 

Hoe verkrijg je het?

 

Kwestie van een browser-plugin downloaden en installeren. Die vind je hier. Ze was bij ons in 10 seconden gedownload. Vervolgens is het mogelijk Skype-contacten te importeren naar Outlook.com. De plugin is er voor Windows, Mac en Linux, voor de browsers Internet Explorer, Chrome, Safari en Firefox. De nieuwste Windows-versie ondersteunt videogesprekken in HD-kwaliteit. Beide gebruikers moeten dan wel beschikken over een HD-beeldscherm, -webcam en breedband-internetverbinding.

 

 

Moet je eerst een Skype-account aanmaken?

 

Nee. Ook als je nog geen Skype-gebruiker bent, kan je de plugin downloaden, installeren en meteen gebruiken. Outlook.com-gebruikers zijn namelijk automatisch ook Skype-gebruikers, dus e-mailadres (inclusief @hotmail of @live) en wachtwoord gelden voor beide applicaties, óók voor de reguliere desktopversie van Skype.

 

Bij het sluiten van Windows Live Messenger (voorheen MSN Messenger) vorig jaar werden alle gebruikers van die dienst automatisch naar Skype getransfereerd.

 

Kan je het alleen gebruiken in combinatie met de reguliere Skype-software?

 

Nee, je hoeft enkel de plugin te installeren, ongeacht of je het reguliere Skype-programma op je pc of Mac hebt staan.

 

Werkt het ook op mobiele apparten?

 

Nee, enkel op je pc of Mac. Uiteraard kan je Skype zelf wél installeren op je mobiele devices. Kijk hier voor de beschikbare apps.

 

Hoe populair zijn Skype en Outlook.com vandaag de dag?

 

De laatste keer dat Microsoft gebruikscijfers van Skype bekend maakte, zou het driehonderd miljoen maandelijkse actieve gebruikers hebben. Concurrent WhatsApp groeit echter veel sneller. Outlook.com, waar Hotmail.com sinds een aantal jaar ook bij hoort, heeft in totaal ruim vierhonderd miljoen gebruikers.

Laatste reacties