Magazine

De 8 beste alternatieven voor Gmail en Outlook

Gmail en Outlook zijn de twee favoriete e-mailclients: de standaardapps die bijna iedereen gebruikt. Maar dat betekent nog niet dat ze de beste zijn. Er zijn diverse, minder bekende alternatieven die misschien net zo goed zijn of zelfs beter. We zetten de beste alternatieve gratis e-maildiensten voor je op een rij.

 

Spark Mail

 

Of je nu een Mac of een Windows-pc gebruikt, Spark is een uitstekende keuze voor een e-mailapp. Het programma kent tal van add-ons en werkt prima samen met allerhande productiviteitstools zoals Dropbox, OneDrive, iCloud Drive, Evernote en Google Drive.

 

Daarnaast kent Spark een zogenaamde Smart Inbox: de app groepeert je nieuwe mails in een aantal categorieën zodat je snel per categorie de belangrijkste mails kan checken. Als je een mail gelezen hebt, wordt het naar de Seen-categorie verplaatst. Spark filtert nieuwsbrieven en meldingen ook automatisch in afzonderlijke gebieden, zodat ze je inbox nooit verstoppen.

 

Spark Mail levert tevens een AI-assistent die je kan helpen berichten opnieuw te formuleren en zelfs voor jou te schrijven.

 

ProtonMail

 

Vind je privacy belangrijk, dan is ProtonMail een goede keuze. In tegenstelling tot veel providers (waaronder zowel Gmail als Outlook) scant Proton Mail jouw berichten niet om je gegevens met winst te verkopen. Het houdt niet bij waar je op klikt en toont op geen enkel moment vervelende advertenties.

 

ProtonMail biedt ook een afmeldfunctie waarmee je je in één klik uitschrijft op uit mailinglijsten, het kan je e-mailadres verbergen om te voorkomen dat het voor spam wordt gebruikt, en het heeft een hele reeks handige functies zoals het ongedaan maken van verzending, geplande berichten en e-mailsnooze.

 

ProtonMail kan op ieder apparaat gebruikt worden en er zijn apps beschikbaar voor iOS en Android.

 

Edison Mail

 

Onderzoek toont aan dat het controleren van e-mail maar liefst 21 minuten per dag in beslag neemt. Met Edison Mail kan je die tijd aanzienlijk verkorten. Deze app voor iOS en Android haalt e-mail sneller op dan andere e-mailapps en vereenvoudigt het zoeken naar belangrijke informatie zoals abonnementen, reisplannen, rekeningen, pakketten enzovoort.

 

Ook de moeite waard zijn de aanpasbare app-acties. Als je bijvoorbeeld wilt wijzigen wat er gebeurt als je naar links veegt over een bericht, dan kan dat. Zodoende krijg je een mate van controle die de meeste andere e-mailapps niet bieden.

 

Edison Mail is een van de betere e-mailapps en is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

 

Airmail

 

Airmail biedt een vertrouwde interface, zodat de overstap van GMail of Outlook niet zo groot lijkt. De app zit echter vol met handige toevoegingen die het eenvoudig maken om één of meerdere inboxen tegelijk te beheren.

 

Maar Airmail biedt meer. Je kan plannen dat e-mails later worden verzonden, ze op snooze zetten zodat je op een ander moment aan nieuwe berichten wordt herinnerd, onbelangrijke e-mail eruit filteren en trackingpixels blokkeren.

 

Airmail is alleen beschikbaar op macOS, iOS, iPadOS en watchOS, en dus (nog) niet op Windows of Android.

 

GMX

 

GMX is een prima gratis e-mailprovider, met 65GB opslagruimte. Je kan bestanden en bijlagen versturen tot 50MB. Bij Gmail is dat bijvoorbeeld maximaal 25 MB. De app biedt verder een effectief spamfilter en heeft een prettige interface met drag & drop.

 

Naast webmail is GMX ook beschikbaar als app voor iOS en Android.

 

Thunderbird

 

Thunderbird is een overzichtelijk mailprogramma, gemaakt door de mensen achter internetbrowser Firefox. Het is een compleet pakket met behalve mail ook een agenda, adresboek, chatfunctie, takenlijst en nieuwsgroepen- en RSS-lezer.

 

Met Thunderbird heb je controle en zeggenschap over jouw e-mail. Er zijn vele add-ons voor Thunderbird verkrijgbaar om jouw e-mailervaring uit te breiden en aan te passen.

 

Thunderbird is opensourcesoftware. Iedereen kan het programma gratis downloaden en gebruiken, en de broncode bekijken en aanpassen onder de voorwaarden van de licentie.

 

Mail.be

 

Onder het motto “U bent beter bij de e-mail van hier” biedt Mail.be al sinds 1999 gratis webmail. De gratis versie is misschien wat beperkt als je het met andere e-mailproviders vergelijkt, maar daar staat wel een ultiem Belgisch e-mailadres, @mail.be, tegenover.

 

Zoho Mail

 

Zoho Mail is een reclamevrije e-maildienst voor zakelijk gebruik, met allerlei tools voor online samenwerking. Maar je kan ook een persoonlijk account aanmaken, eindigend op zohomail.eu, gratis, met 5 GB online berichtenopslag en allerlei handige functies en agendatools.
 

Laatste reacties