Magazine

Plak meerdere screenshots aan elkaar met de app Tailor

Je herkent het wel: je wilt een schermafbeelding (screenshot) maken van een artikel op een website of van een gesprek op WhatsApp, maar het artikel of het gesprek is te lang om in één shot te vangen. In plaats van losse screenshots te maken kan je dan gebruikmaken van de app Tailor. Deze plakt meerdere screenshots voor je aan elkaar zodat je een langwerpig plaatje hebt, voor jezelf, of om naar iemand te sturen. We leggen je graag uit hoe de app werkt. Let wel: ze is alleen beschikbaar voor de iPhone.

 

Zo werkt het

 

Met de gratis app Tailor kan je automatisch losse screenshots aan elkaar vast plakken die bij elkaar horen. De app maakt er dan één langwerpige afbeelding van.

 

Als Tailor op je iPhone staat, kan je in iedere app meerdere screenshots maken zoals je normaal ook doet, namelijk door de power-knop en de home-button tegelijkertijd in te drukken.

 

Zorg er nu voor dat de verschillende screenshots elkaar overlappen. Op die manier ‘ziet’ Tailor dat ze bij elkaar horen. De app maakt er dan automatisch één afbeelding van; binnen enkele seconden zie je het resultaat. Dat kan je vervolgens direct delen met vrienden of opslaan in je fotorol.

 

Beperkingen

 

Tailor werkt meestal goed, maar kent wel enkele beperkingen.

  • De overlap tussen de verschillende screenshots moet groot genoeg zijn. Dat is soms even trial-and-error;
  • De herkenning van bepaalde (interactieve) elementen in een foto verloopt soms wat moeilijk;
  • Tailor kan de losse foto’s die ze aan elkaar plakt niet verwijderen. Bij veelvuldig gebruik komen er dus de nodige overbodige afbeeldingen in je fotobibliotheek te staan;
  • De gratis versie van Tailor zet standaard een advertentie onderaan de afbeelding. Deze kan je er echter ‘gewoon’ van afknippen;
  • Tailor werkt niet voor bestaande screenshots. Je kan dus niet iets kiezen uit je galerij, alleen de screenshots die je recent hebt gemaakt en daarna direct hebt geopend met Tailor.

 

Ondanks deze kanttekeningen kan Tailor een heel handige app zijn bij de communicatie met vrienden.

 

Download de app hier voor de iPhone.
 

Laatste reacties