Magazine

Tien om te zien: ’s werelds mooiste steden volgens Travel + Leisure

charlestonTravel + Leisure maakte onlangs de winnaars bekend van de World’s Best Awards 2016, oftewel de beste toeristische bestemmingen en accommodaties volgens de lezers van het reismagazine. Dat levert traditiegetrouw een aardig brokje reisinspiratie op, want de uitkomsten van de jaarlijkse enquête zijn niet altijd de meest voor de hand liggende. Neem nou de tien mooiste steden uit de lijst. Daar zitten er ongetwijfeld een paar tussen waar je nog niet geweest bent. Of misschien moet je ze alle tien nog gaan zien?

 

1. Charleston, South Carolina, Verenigde Staten

 

Travel + Leisure koos overtuigd Charleston in South Carolina als de mooiste stad ter wereld om te bezoeken. “De stad is erin geslaagd om alle charmes en kwaliteiten te bewaren waar ze zo beroemd om is. Een prachtige ligging aan de kust, historische architectuur en een vriendelijke bevolking behoorden al tot de bekoringen van de stad. En de cultuur van creativiteit heeft Charleston omgetoverd tot een bestemming die zeer de moeite waard is voor wie interessante restaurants, bars en winkels waardeert”, aldus Nathan Lump, redacteur van het reismagazine.

 

South Carolina werd flink in het zonnetje gezet. Zo was Charleston niet de enige grote publiekslieveling in South Carolina. De Amerikaanse staat aan de Zuid-Oostkust viel meermaals in de prijzen. Zo werd het Spectator Hotel in Charleston geroemd als beste Noord-Amerikaanse hotel. Het vlakbij gelegen Hilton Head Island, ook in de staat South Carolina, kreeg de eer als beste Noord-Amerikaanse eiland.

 

charleston2

 

2. Chinag Mai, Thailand

 

Zo’n 700 kilometer ten noorden van Bangkok ligt, omringd door Thailands hoogste bergen, Chinag Mai. De stad krijgt veel toeristen (vooral backpackers) over de vloer, maar behoudt volgens Travel + Leisure desondanks zijn rust en schoonheid. De prachtige tempels met gepiekte daken laten een onuitwisbare indruk achter.

 

chinagmai
Flickr: Ashitdesai

 

3. San Miguel de Allende, Mexico

 

Deze schilderachtige stad met kronkelende straatjes met klinkers en huisjes in bonte kleuren is een centrum voor cultuur, kunst en geschiedenis. Ze staat dan ook niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

 

sanmigueldeallende
Flickr: Marioq

 

4. Florence, Italië

 

Deze stad in Toscane is een walhalla voor kunstliefhebbers, de David van Michelangelo en Botticelli’s Venus zijn hier thuis. Ook de Renaissance-architectuur, de wereldberoemde Toscaanse wijn, luxe hotels en fantastisch ‘streetfood’ maken deze stad langs de rivier de Arno een absolute must-visit.

 

florence

 

5. Luang Prabang, Laos

 

Nummer vijf is is vergeven aan Luang Prabang in Laos. Deze stad op de UNESCO-werelderfgoedlijst vermengt op een serene wijze Franse, Chinese en Vietnamese cultuur. Slenter langs goudkleurige tempels, bekijk het rivierleven op en langs de Meking en Nam Khan, shop voor de mooiste handgeweven zijde en geniet natuurlijk van het befaamde, onvoorstelbaar lekkere eten op elke straathoek.

 

luangprabang
Flickr: Ackatepk

 

6. Kyoto, Japan

 

Denk je aan Kyoto (vorig jaar nog nummer één in de lijst), komen meteen de mysterieuze geisha’s in gedachten. Maar Kyoto biedt zoveel meer aan artistiek raffinement: ruim 1000 Boeddhistische tempels (zoals de Toji Tempel), spiritueel georiënteerde prachtige tuinen, kunstzinnige winkeltjes en verfijnd eten van het seizoen.

 

kyoto
Flickr: Simonjo

 

7. New Orleans, Louisiana, Verenigde Staten

 

Tijdens het feest Mardi Gras bevolken spectaculaire optochten de beroemde Bourbon Street. Maar ook buiten deze vieringen om is New Orleans een feest, met haar onderscheidende jazz, geweldige culinaire cultuur en artistieke Warehouse District. Beroemde parken als Audubon Park wisselen het levendige straatbeeld af met de grandeur van het Garden District. En wie eenmaal de sfeervolle balkons in het French Quarter heeft gespot, verliest definitief het hart aan New Orleans.

 

neworleans
Flickr: Petersonaaron

 

8. Barcelona, Spanje

 

Deze bruisende stad aan brede stranden, die zowel levendig als easygoing aanvoelen, wordt mede gekenmerkt door de surrealistische architectuur van Gaudí. Fantastisch seafood wordt laat in de avond geserveerd in de talloze artistieke, origineel vormgegeven restaurants in deze energieke stad die creativiteit opnieuw lijkt te hebben uitgevonden.

 

barcelona

 

9. Savannah, Georgia, Verenigde Staten

 

In het iconische Savannah toont de historie zich groots: vooroorlogse, zuidelijke mansions worden beschermd door gigantische, met mos bedekte eikenbomen. Deze sfeer uit het verleden vind je nergens anders. De binnenstad daarentegen heeft de moderniteit omarmd met het SCAD Kunstmuseum, minimalistische boetiekjes en een uitermate cool aanbod aan industriële restaurants.

 

savannah

 

10. Kaapstad, Zuid-Afrika

 

Cosmopolitisch, fascinerend door zijn tegenstellingen, indrukwekkend door zijn natuurlijke schoonheid. Niet in het minst door de Tafelberg, die je makkelijk per kabelbaan bereist. Vergeet ook niet deel te nemen aan een wijnproeverij van de Cape Winelands en een dag op een van de ongerepte strandjes van Boulders Beach door te brengen!

 

kaapstad

 

En ook nog…

 

Nog meer reisinspiratie opdoen? Travel + Leisure lijstte ook beste eilanden, hotels, spa’s, airlines enzovoort voor je op.

 

Nihiwatu in Sumba, Indonesië, werd bekroond tot het beste hotel ter wereld. De Filipijnen mogen hun eiland Palawan het beste wereldwijd noemen. En het wereldwijd beste spa voor een onvergetelijke ervaring is Mountain Trek in British Columbia, Canada. Noord-Amerika scoort de hoogste punten voor excellente spa met haar New Life Hiking Spa in Killington, Vermont.

 

Check hier de complete lijst.

Laatste reacties