Magazine

Dit zijn de 10 best verdienende YouTube-makers

Tijdschrift en website Forbes heeft zopas een lijst gepubliceerd van best verdienende YouTube-makers. Opvallend is de enige vrouw in de lijst, namelijk de zevenjarige Nastya, die met haar YouTube-kanalen meer dan 100 miljoen abonnees bedient. De koppositie is weggelegd voor een man die zijn naam eer aan doet: MrBeast.

  

MrBeast

 

De nummer één-verdiener op YouTube is de 23-jarige Jimmy Donaldson, beter bekend als MrBeast. MrBeast blinkt uit in het leveren van supergrote stunts.

 

Een van zijn opvallende projecten in 2021: MrBeast Burger, een app en menu waarmee fans maaltijden van het merk MrBeast kunnen bestellen bij 1600 restaurants die met hem samenwerken om de bestellingen uit te voeren. MrBeast zorgt voor de marketing en duwt de hamburgers naar zijn bijna 90 miljoen YouTube-abonnees. Vervolgens splitsen hij en de restaurants de winst van de bestellingen. Tot nu toe zijn tijdens de operatie 5 miljoen sandwiches verkocht.

 

Daarnaast heeft MrBeast zijn eigen versie van Squid Game gehost, waarbij hij replica’s van de sets van de Netflix-show maakte. Zijn video “$456.000 Squid Game In Real Life!” heeft 202 miljoen views verzameld in minder dan twee maanden sinds de release.

 

In totaal verdiende MrBeast in 2021 een slordige 54 miljoen dollar.

 

Nastya

 

De toch wel opvallendste YouTube-ster in de lijst is de zevenjarige Anastasia Radzinskaya, beter gekend als Nastya. Het meisje heeft meer dan 100 miljoen abonnees op haar 11 YouTube-kanalen en verdiende in 2021 naar schatting 28 miljoen dollar met advertentie-inkomsten en merkdeals. En dat vooral met video’s waarin ze haar publiek dingen leert, zoals klokkijken, tanden poetsen en een to do-lijstje maken. Tophits uit 2021: video’s over het versieren van Halloween-cupcakes en over tijd doorbrengen met haar beste vrienden, Evelyn en Adrian.

 

Nastya sloot vorig jaar ook een Spotter-deal, waarbij ze de rechten op haar oude YouTube-video’s aan Spotter verkocht voor geld, terwijl ze de rechten behield op nieuwe video’s die ze plaatst.

 

De lijst

 

De volledige top tien van best verdienende YouTube-makers, zoals samengesteld door Forbes, ziet er als volgt uit:

 

1. MrBeast
2. Jake Paul
3. Markiplier
4. Rhett en Link
5. Unspeakable
6. Nastya
7. Ryan Kaji
8. Dude Perfect
9. Logan Paul
10. Preston Arsement

 

In totaal verdienden de YouTubers gezamenlijk ongeveer 300 miljoen dollar in 2021, een stijging van 40% ten opzichte van een jaar eerder, meestal hoger door het vergroten van het aantal weergaven op hun YouTube-kanalen en de advertentie-inkomsten die ze uit die video’s genereren. Ongeveer de helft van hun inkomsten komt uit die advertenties. Om hun loon verder te verhogen, hebben al deze sterren merkartikelen voor merchandise.

 

De top drie-verdieners – MrBeast, Jake Paul en Markiplier – verdienden allemaal genoeg om tevens een plaatsje te bemachtigen op de lijst van ’s werelds best betaalde beroemdheden.

Laatste reacties