Magazine

Orde in je foto-chaos met Colorbay (iOS)

Liefhebbers van fotografie kennen het probleem. Fanatiek fotograferen met iOS-devices of een DSLR en die foto's opslaan bij Facebook en diverse clouddiensten als Instagram, Flickr en 500px. Daarnaast staan er natuurlijk ook nog foto's in de fotostream van je devices. Leuk, maar erg onhandig als je even niet meer precies weet waar je die ene mooie foto ook alweer gelaten had. Het lijkt bijna een onmogelijke taak om in de bergen foto's iets terug te kunnen vinden. Colorbay brengt daar verandering in. De app biedt de mogelijkheid te bladeren door je foto's bij alle genoemde diensten, en nog een paar extra. Voor mensen die veelvuldig van dit diensten gebruikmaken is Colorbay een uitkomst. In de werkelijk prachtige layout kan je eenvoudig bladeren door alle foto's die je ooit hebt opgeslagen, alsook door de foto's die je bijvoorbeeld op Instagram hebt geliket.

 

Eén app, alle foto's

 

Colorbay is een zogenaamde photo discovery app, die je kan laten connecteren met je accounts op Instagram, Pixter, Flickr, 500px and App.net. De nieuwste versie (2.1, van mei 2014) ondersteunt ook Facebook. Je opent de app en van daaruit kan je, in een fraaie, intuïtieve lay-out, eindeloos bladeren door de foto's die je bij de verschillende diensten hebt geüpload en foto's die je hebt geliket, gefavoritet en geshared. Kortom, één app voor al jouw fotogoesting.

 

 

Ideaal voor op je iPad

 

Omdat Colorbay een zogenaamde universele app is, is deze dus ook beschikbaar voor de iPad. Zowel op de iPhone als de iPad blader je door de foto's in een soort mozaïek, wat we al kennen uit apps als Flipboard. De iPad leent zich zeker bij het vertonen van foto's aan anderen het beste deze app. Uiteraard heeft deze een groter scherm, maar de mozaïek komt ook net wat beter tot zijn recht op tablets.

 

 

Eigen foto's en die van anderen

 

Behalve eenvoudig en prettig door je eigen fotoarchief bladeren kan je met Colorbay ook foto's van anderen ontdekken, bijvoorbeeld door te ‘fetchen' op keyword . Als inspiratie en om van te leren.

 

Terug in de tijd

 

Een leuke feature van Colorbay is Throwback. Daarin slingert de app je terug in de tijd door een willekeurige mix van oude foto's voor te schotelen. Voor wie veel fotografeert een leuke manier om verrast te worden door eigen werk. Schakel automatisch scrollen in en open de Throwback– functie en urenlang kijkplezier is gegarandeerd.

 

Conclusie

 

Colorbay is een knappe, gratis iOS-app die voor de ware fotoliefhebber een must is. Ideaal om je eigen en andermans foto's te (her)ontdekken doordat Colorbay meerdere fotodiensten in één fraaie lay-out voor je verenigt. Let wel op, bij het testen van de app merkten we al snel dat het voortdurend downloaden van foto's in de achtergrond weliswaar prachtig is, maar ook veel data kost. Colorbay is dan ook het best te gebruiken op plekken waar je over Wi-Fi beschikt.

 

www.colorbay.me

Laatste reacties