Magazine

iLovePDF: gratis tools voor je PDF-bestanden

ilovepdf-logoPDF staat voor Portable Document Format. Wikipedia omschrijft het als “een universeel bestandsformaat waarmee lettertypen, afbeeldingen en opmaak van elk willekeurig brondocument behouden blijven”. De door Adobe ontwikkelde PDF-indeling kom je ongetwijfeld regelmatig tegen bij bestanden op internet en in e-mails. En met de gratis Adobe Acrobat Reader heb je ze zó geopend. Maar hoe kan je zo’n PDF-bestand nou omzetten naar bijvoorbeeld Word of Excel? En andersom? Of hoe kan je meerdere PDF’s samenvoegen tot één? Wel, voor al die toepassingen met PDF’s is er één aangewezen webadres: iLovePDF!

 

15 tools onder één dak

 

iLovePDF biedt je 15 PDF-tools onder één dak, waarvan de meeste conversietools zijn. Ze werken allemaal snel en gemakkelijk, en ze zijn volledig gratis. Naast Word en Excel, kan je ook PDF’s omzetten van en naar Powerpoint en JPG. Ook is er een tool om paginanummers toe te voegen en eentje om een watermerk aan te brengen. En met Compress PDF reduceer je in een handomdraai de bestandsgrootte van een PDF-bestand met maximaal behoud van kwaliteit.

 

ilovepdf

 

Als je een account aanmaakt (eveneens gratis) krijg je nog wat extra mogelijkheden tot je beschikking. Zo kan je meerdere PDF’s tegelijk gebruiken met grotere bestandsomvang, en krijg je twee uur online opslag om het delen van bestanden te vergemakkelijken.

 

PDF’s bewerken

 

Oké, één ding kan je níet op iLovePDF: bestaande PDF’s (direct) bewerken. Daarvoor verwijzen we je dan weer naar een andere site, waar je dat online kan doen: PDFescape.

Laatste reacties