Magazine

Instagram-video’s downloaden naar je pc of mobiel

Hoewel Instagram oorspronkelijk een foto-app was, bestaat ongeveer een derde van de berichten inmiddels uit korte video’s. En volgens onderzoeken blijkt bewegend materiaal ook nog eens meer interacties teweeg te brengen dan foto’s. Maar wil je zo’n filmpje opslaan op je telefoon of pc, dan heb je pech, want die mogelijkheid biedt Instagram je niet. Gelukkig is er toch een methode om dit voor elkaar te krijgen.

  

Er bestaan namelijk speciale websites waarop je snel en gemakkelijk een foto, video of Reel van Instagram kan downloaden. De bekendste is Inflact.

 

Om Inflact te gebruiken, moet je de url (het webadres) van de betreffende Instagram-post achterhalen. Dat doe je door bij een post rechtsboven op de drie puntjes te tikken of te klikken en vervolgens op Link kopiëren. Plak de link in het invulveld op Inflact en druk vervolgens op Download video.

 

Je kan ook de url van het betreffende Instagam-account gebruiken. Je vindt die door naar de profielpagina te gaan, rechtsboven op de drie puntjes te tikken en vervolgens op Link kopiëren. Plak deze link in Inflact en je krijgt een overzicht van alle posts. Dit kan soms even duren. Tik aan welke video’s je wilt downloaden.

 

Deze webdienst is gratis en anoniem, maar je moet wel veel advertenties op de koop toe nemen.

 

Dit artikel werd laatst bijgewerkt op 1 mei 2022.

Laatste reacties