Magazine

Twitter-video’s downloaden naar je pc of mobiel

Video is een belangrijk onderdeel van Twitter geworden. Bewegend beeld zegt immers zoveel meer dan woorden, vooral als die woorden tot 280 tekens zijn gelimiteerd. Al zit er ook aan video’s een restrictie, namelijk van 2 minuten en 20 seconden. Het bekijken en delen van video’s op Twitter is heel eenvoudig, maar hoe kan je nou een video downloaden en bewaren op je computer, smartphone of tablet? Dat leggen we je uit in dit artikel.

  

Downloaden naar pc of Mac

 

Net als bij Instagram en YouTube is het ook bij Twitter officieel niet mogelijk om video’s die op het platform geplaatst zijn te downloaden. Maar via een omweg kan het alsnog. Daartoe doorloop je de volgende stappen.

 

1. Surf via een webbrowser op je pc of Mac (wij gebruiken Chrome op de pc) naar Twitter.com en zoek het Twitter-bericht met betreffende via video op, bijvoorbeeld door naar account van de uploader te gaan. Inloggen is niet noodzakelijk, tenzij de tweet op afgeschermd account staat.

 

2. Beweeg met je muis over de video en klik op de rechter muisknop. Vervolgens klik je op Copy Video Address. In je plakbuffer zit nu het webadres van de tweet (dus niet de feitelijke URL van de video).

 

3. Surf nu naar een website waarop je Twitter-video’s kan downloaden. Er zijn daar verschillende van, maar sommige bevatten dubieuze advertenties. Een site die wij op dit moment betrouwbaar achten is Twittervideodownloader.com, al is het gebruik van ’third party’-sites en -apps natuurlijk altijd op eigen risico.

 

 

4. Plak de URL van de Twitter-video in het daarvoor bestemde vlak en klik op Download. Vervolgens kan je de video in .mp4-vorm, in drie verschillende beeldformaten op je computer opslaan. Dat doe je het snelste door met je rechter muisknop op de gewenste knop Download video de optie Link opslaan als… te selecteren.

 

 

Downloaden naar mobiele telefoon of tablet

 

Wil je de video (ook) in bij de videobestanden op je mobiele apparaat bewaren, volg dan eerst bovenstaande procedure. Vervolgens mail je het .mp4-bestand naar je mobiel, alwaar je het op de gewenste plaats kan opslaan. Of gebruik in plaats van e-mail een file sharing-dienst.

 

Third party-apps

 

Wil je een Twitter-video downloaden zonder die eerst op je computer te moeten opslaan, wellicht omdat je geen computer hebt? Dan zal je daarvoor een speciale app moeten downloaden:

 

 

Twitter-video’s downloaden via MyMedia is echter vrij omslachtig, dus als je over een pc of Mac beschikt, download je Twitter-video’s best daar.

Laatste reacties