Magazine

Katy Perry onttroont Justin Bieber op Twitter

Niet Justin Bieber, maar Katy Perry is momenteel de populairste persoon op Twitter. De Amerikaanse popdiva heeft op het moment van schrijven welgeteld 46.565.727 volgers. Bieber, de voorbije maanden 's werelds onbetwiste Twitter-koning, moet momenteel genoegen nemen met 46.528.224 volgelingen. Het nieuwtje werd wereldkundig gemaakt door de website Twitter Counter, een door Twitter 'erkende' statistiekenservice.

 

De 19-jarige Bieber nam begin dit jaar de titel als gebruiker met de meeste volgers over van zangeres Lady Gaga en hij behaalde als eerste gebruiker in juni dit jaar de kaap van 40 miljoen volgers. Maar het Canadese tieneridool moet nu dus Katy Perry voor zich dulden. Deze Amerikaanse zangeres scoorde wereldhits met onder meer Hot N Cold, Teenage Dream, Firework en Roar, titels die ook de hoogste regionen van de Ultratop bereikten. Perry krijgt er op Twitter meer dan 55.000 nieuwe volgers per dag bij. De teller van Justin Bieber stijgt dagelijks met circa 33.000.

 

Twitter Counter biedt een top-100 van populairste Twitter-accounts. De top-15 ziet er momenteel als volgt uit:

 

  1. Katy Perry
  2. Justin Bieber
  3. Lady Gaga
  4. Barack Obama
  5. Taylor Swift
  6. YouTube
  7. Britney Spears
  8. Rihanna
  9. Instagram
10. Justin Timberlake
11. Twitter
12. Jennifer Lopez
13. Ellen DeGeneres
14. Shakira
15. Cristiano Ronaldo

 

Overigens is op Facebook zangeres Rihanna nog altijd de populairste persoon, met bijna 80 miljoen fans, gevolgd door rapper Eminem op de tweede plaats met meer dan 77 miljoen fans.

 

Een lijstje van populaire Belgische Twitteraars vind je hier

Laatste reacties