Magazine

KBC Mobile is de meest gebruikte Belgische bankingapp

De mobiele bankapplicatie van KBC blijkt de populairste onder gebruikers van onze collega-webstek Techpulse. En dat komt vooral dankzij de vele mogelijkheden van de app, met de virtuele assistente Kate als kers op de digitale taart.

 

Mogelijkheden

 

Met de KBC-app kan je tegenwoordig zowat je hele leven regelen. Zo kan je er moeiteloos rechtstreeks parkeertickets, tankbeurten of cinemabezoeken mee betalen.

 

Eind vorig jaar werd ook nog eens Kate geïntroduceerd, de virtuele assistent die haar klanten vanop afstand snel kan adviseren over hun bankzaken en beleggingen.

 

Populair

 

Door haar unieke features is KBC Mobile een populaire app onder de klanten van KBC. Maar ook daarbuiten, want KBC zet de poorten van haar mobiele applicatie ook open voor klanten van concurrerende banken.

 

Die aanpak loont: uit een poll die TechPulse onder haar lezers organiseerde gaf 36% van de respondenten aan KBC Mobile te gebruiken als hun vaste bankingplatform. Daarmee laat KBC haar concurrenten ver achter zich.

 

De rest

 

De strijd om de overige podiumplaatsen was een zeer spannende. Het was uiteindelijk Argenta die zich als de ‘best of the rest’ mag kronen. De Argenta-app kreeg 18% van de stemmen; net iets meer dan de 17% voor Belfius Mobile en de 15% voor het Easy Banking-platform van BNP Paribas-Fortis. ING is onder de traditionele banken de hekkensluiter van deze poll: het bedrijf weet met zijn Smart Banking-app 12% te overtuigen.

 

Neobanken

 

De redactie van Techpulse was ook zeer benieuwd hoe goed de neobanken zouden presteren in deze poll. Neobanken zijn banken die hun diensten volledig digitaal aanbieden. Wat digitalisering betreft staan zij in principe dus stukken verder dan de traditionele banken.

 

Toch lijkt de doorbraak van deze digibanken op grote schaal er nog niet te zijn gekomen. Nieuwe spelers als Bunq, Aion en N26 moeten het in de lezerspoll stellen met een aandeel van slechts 2%.

 

In totaal namen 480 respondenten deel aan de poll. Hieronder zie je een grafische voorstelling van de resultaten.

 

Voor meer info, lees het TechPulse-artikel.

Laatste reacties