Magazine

Tip: heeft iemand jou geblokkeerd op Snapchat?

Ondanks de dominantie van Facebook, Instagram en TikTok, groeit ook Snapchat nog altijd als kool en blijft het een razend populair platform onder jongeren. Daarom nu eens een artikeltje voor de fervente Snapchatter, die zich wellicht afvraagt: hoe kan je zien of iemand je geblokkeerd heeft?

 



 

Snapchat zal jou niet zomaar vertellen dat iemand jou geblokkeerd heeft en wie dat dan zou zijn. Er zijn echter drie manieren waarop je daar wellicht toch achter kan komen:

 

1. Controleer je recente conversaties

 

De eerste grote aanwijzing of je door iemand bent geblokkeerd, is door te kijken of de betreffende persoon in je chatgeschiedenis verschijnt. Deze stap is alleen handig als je hebt met hem hebt gechat en wel voordat je dat gesprek hebt gewist.

 

Als de gebruiker van wie je vermoedt dat hij je heeft geblokkeerd, niet in je chatlijst verschijnt, ondanks een recent gesprek met hem, is dat een sterke aanwijzing. Een echte bevestiging is dat echter niet — daarvoor moet je naar stap 2 en/of 3.

 

2. Zoek de gebruikersnaam of volledige naam

 

Als een gebruiker je heeft geblokkeerd, wordt die niet weergegeven wanneer je ernaar zoekt in Snapchat. Als hij jou echter uit zijn vriendenlijst heeft verwijderd, zou je hem moeten kunnen vinden via de zoekfunctie.

 

Belangrijk is het verschil tussen geblokkeerd en verwijderd worden op Snapchat. Als een gebruiker je heeft geblokkeerd, vind je geen spoor van zijn account en kan je op geen enkele manier contact met hem opnemen vanaf je geblokkeerde account.

 

Als een gebruiker je uit zijn vriendenlijst heeft verwijderd, vind je hem nog steeds in je vriendenlijst en kun je hem snaps blijven sturen. Afhankelijk van zijn privacy-instellingen ontvangen hij deze mogelijk niet als ze alleen hun vrienden toestaan ​​contact met hen op te nemen.

 

Als de gebruiker wordt weergegeven in zoekresultaten, wordt deze aangeduid onder het label Mijn vrienden als je nog steeds in zijn vriendenlijst staat, of onder het label Vrienden toevoegen als hij je uit zijn vriendenlijst heeft verwijderd.

 

3. Zoek de gebruikersnaam of volledige naam vanuit een ander account

 

Stap 1 en 2 zijn nog voldoende om zeker te weten dat je door iemand bent geblokkeerd. Voor min of meer échte zekerheid zou de gebruiker moet zoeken vanuit een ander account. Dat kan het account van een vriend of kennis zijn, of een ander (nieuw) account van jezelf.

 

Als je besluit een nieuw account aan te maken, moet je uitloggen bij je bestaande Snapchat-account of de app downloaden naar een ander mobiel apparaat als je er toegang toe hebt.



Laatste reacties