Magazine

MEER.be: online programma’s kijken van Vier en Vijf

In navolging van VTM (iWatch) beschikt nu ook SBS Belgium (eigenaar van o.a. Vier en Vijf) over een online videoplatform voor het (her)bekijken van programma's. De dienst heet MEER.be en omvat een selectie van populaire Vier- en Vijf-titels. Die bevinden zich wel achter een betaalmuur. Je betaalt 1,99 euro per programma. Een aantal programma's wordt later ook gratis aangeboden, zo meldt SBS.

 

De Slimste Mens ter Wereld, De Ideale Wereld, Geubels en de Belgen, Singl3s, Vermist… Klinkende namen uit het aanbod van Vier en Vijf, die je sinds deze week integraal online kan (her)bekijken. Tot voor kort kon je bij beide zenders enkel fragmenten opvragen. Net als bij VMMa-evenknie iWatch moet je voor de volledige uitzendingen in de buidel tasten. Waar je bij iWatch 1 tot 3 euro per programma betaalt (en 0 euro voor het VTM Nieuws), hanteert MEER.be een vast tarief van net geen 2 euro per titel.

 

Naast eigen (Woestijnvis-)producties kan je straks ook een aantal buitenlandse reeksen bekijken. Daartoe sloot SBS een deal Disney, die het mogelijk maakt om bepaalde programma's drie dagen na uitzending in Amerika al op MEER.be aan te bieden. Het gaat hier onder meer om de dramaseries Scandal, Castle en Revenge, de misdaadserie Criminal Minds, en de ziekenhuisreeks Grey's Anatomy.

 

Om de video's te kunnen bekijken moet je je registreren en heb je de Widevine Media Optimizer-plugin van Google nodig.

 

Voor een overzicht van alle mogelijkheden op het gebied van online tv-programma's bekijken in België en het buitenland, raadpleeg je onze webgids.Laatste reacties