Magazine

Speel de originele Super Mario Bros online

Om weer eens ouderwets Super Mario Bros te spelen hoef je niet per se je good old NES onder het stof vandaan te halen. Op het web vind je immers al diverse remakes en emulatorsites. Daarnaast is er nu Full Screen Mario, een volledig in HTML5 geprogrammeerde remake van het originele Nintendo-spel uit 1985. Wat de site echter helemaal de moeite waard – en: verslavend! – maakt, is de level-editor. Hiermee kan je naar hartelust je eigen levels creëren en spelen.

 

Vertrouwde en willekeurige levels

 

Full Screen Mario is een open source-project van programmeur Josh Goldberg. Hij wist de jump-and-run-klassieker tot in de puntjes, uhm, pixels, na te bouwen, met de veelzijdige programmeertaal HTML5 als dienstbaar gereedschap. Behalve de oude, vertrouwde werelden die je wellicht nog kan dromen en met de ogen toe spelen, kan je ook willekeurig samengestelde levels opstarten. Zie daartoe 'Map Select' ter rechterzijde en klik dan op 'Map Generator!'. Eindeloos veel speelmogelijkheden dienen zich aan en vaak nog lekker pittig ook.

 

Level-editor

 

Het meest bijzondere is echter de level-editor. Plaats muurtjes, blokken, kanonnen en pijpen waar en zoveel je wil, en laat Mario vervolgens door jouw wereld rennen en springen. Je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.

 

 

B(r)owser

 

Volgens Goldberg heb je Google Chrome nodig om Full Screen Mario goed te kunnen spelen, maar in andere moderne browsers zou het ook moeten werken. Bowser, here we come again!

 

Jump naar Full Screen Mario.Laatste reacties