Magazine

4 manieren om een mobiel nummer te achterhalen

Je herkent het wel: je hebt een gemiste oproep op je smartphone maar je kan niet achterhalen wie er achter het mobiele telefoonnummer schuilgaat. Geen nood, want met enig speurwerk lukt het je alsnog om die mysterieuze beller te achterhalen. Om precies te zijn: er zijn maar liefst 4 verschillende manieren.

  

Optie 1: raadpleeg een telefoongids

 

De eerste optie is de ouderwetse telefoongids, die je vandaag de dag online raadpleegt. Dat kan op websites als Wittegids.be, Infobel.be en Goudengids.be (bedrijven). Je kan op deze sites weliswaar zoeken op nummer, maar het gaat hier vooral vaste telefoonlijnen en dus minder om mobiele nummers. De meeste bezitters van een gsm laten zich immers niet inschrijven in een van deze databanken.

 

Optie 2: nummer toevoegen op WhatsApp

 

Tegenwoordig heeft bijna iedereen WhatsApp. En die berichtendienst is gekoppeld aan telefoonnummers. Met een simpel truukje kan je traceren om wie het gaat. Je gaat als volgt te werk:

  • Open de pagina ‘Chats’ en tik rechtsboven op het potloodje;
  • Kies ‘Nieuw contact’ en voeg het telefoonnummer toe;
  • Tik op ‘Bewaar’;
  • Je ziet nu meteen de profielfoto verschijnen van de eigenaar van het nummer in kwestie. En wellicht herken je die. Daarna kan je alsnog besluiten deze persoon terug te bellen.

 

Optie 3: nummer zoeken via Facebook

 

Veel Facebook-leden hebben een account gemaakt op basis van hun telefoonnummer. Typ daarom gewoon het telefoonnummer in zoekbalk van Facebook. Met een beetje geluk verschijnt de bewuste persoon achter het nummer bovenaan in de resultatenlijst.

 

Optie 4: telefoonnummer opzoeken in Google

 

Wie zoeken zegt, zegt Google en dat geldt evenzeer voor het traceren van een mobiel nummer. Typ simpelweg het nummer in de zoekbalk en zie wat er tevoorschijn komt. Deze methode werkt vooral goed om telefoonnummers van callcenters en bedrijven op te snorren, want die hebben op het oneindig grote internet ergens wel ergens een vermelding gekregen.

Laatste reacties