Magazine

Nieuwe De Morgen lanceert gratis tv-gids-app

Nieuwsjunks zal het niet ontgaan zijn: De Morgen steekt sinds dinsdag in een fonkelnieuw kleedje en dat geldt dus ook voor de website. Die ziet er zeer gelikt uit en schikt zich naadloos naar het apparaat waarop je haar bekijkt: pc, tablet of smartphone. En dat voor de krant die het internet in de begindagen nog angstvallig meed uit angst voor concurrentie met het papier! Pas eind 2003 zette De Morgen de eerste (voorzichtige) schreden op de digitale snelweg – zie hier. Van oudsher worstelt de kwaliteitskrant met de vraag wat gratis online weg te geven en wat te behouden voor betalende abonnees. Met de lancering van de nieuwe site is gekozen voor een premium-gedeelte ('Plus-omgeving') waar abonnees van de papieren krant journalistiek diepgaandere artikels kunnen lezen. Het 'snelle' nieuws blijft gratis voor iedereen. Oók gratis is een nieuwe app voor bezitters van een smartphone: 'DM TV Gids', een digitale versie van de tv-gids die je in De Morgen vindt. En dat blijkt nog een verdomd handige app ook!

 

De app, beschikbaar voor iOS en Android, omvat de programmagegevens van maar liefst 66 zenders, inclusief afbeeldingen en korte toelichtingen bij de programma's. Daarnaast vind je onder 'Tips' aanbevelingen van de DM-redactie. Die je overigens hier dagelijks bijpraat over alles op het gebied van tv en media.

 

De app bevat verder allerlei handigheidjes die je van een papieren, maar ook van een 'gewone' online tv-gids niet hoeft te verwachten. Zo vind je bij elk programma een groen balkje dat weergeeft hoe ver een uitzending al is gevorderd. Handig is ook de functie 'Nu op tv' waarin je in één oogopslag alle programma's ziet die op dat moment bezig zijn en welke programma's daarop volgen. Bang om je favoriete programma te missen? Bij elk programma kan je een herinnering instellen, zodat je smartphone een seintje geeft zodra het begint.

 

 

Download de 'DM TV Gids' gratis voor iOS of Android. Momenteel enkel nog voor telefoons; een versie voor tabletschermen volgt later.

Laatste reacties