Magazine

Met Google Street View door de Arabische woestijn

Om de wereld op Street View te zetten heeft Google de beschikking over de alom gekende Street View-auto en voor de minder goed begaanbare plekken de Trike (een fiets) en de Trekker. Tijdens Google Maps’ meest recente missie moest echter beroep worden gedaan op een heel ander vervoermiddel: een heuse dromedaris! De eenbultige kameel werd ingezet om de Liwa Oase in kaart te kunnen brengen, een grote oase in Abu Dhabi, een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Maak je op voor Google Desert View!

 

Nadat Google al eens kopje onder ging om de mooiste koraalriffen vast te leggen, nadat het ’s werelds hoogste bergtoppen beklom en ook talloze andere bijzondere locaties panoramisch in kaart bracht, stuurt de techgigant ons nu dus virtueel de woestijn in. Een tienjarige dromedaris met de naam Raffia werd voorzien van een 360-gradencamera om panoramabeelden te schieten van de Liwa Oase, gelegen op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de Perzische Golf. Een locatie die steeds meer in trek komt van toeristen en die zij dus nu vooraf al digitaal kunnen verkennen.

 

Door een dromedaris te gebruiken hoopte Google het materiaal op een authentieke manier te kunnen verzamelen, zonder het woestijnmilieu al te zeer te verstoren. Onderstaande video geeft een idee hoe dat eruit zag.

 

 

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Ga naar www.google.com/maps/views/streetview/liwa-desert/ en waan je op die eindeloze zandvlakte.

Laatste reacties