Magazine

Thuis brilmonturen uitproberen bij webwinkel Optica

Zestien Belgische optiekzaken hebben zich onlangs verenigd onder de naam Optica. Daarbij werd ook meteen een gezamenlijke e-shop gelanceerd, namelijk op optica.be. Bijzonder aan deze online brillenwinkel is het 'try & buy'-concept: je kan tot vier brilmonturen gratis laten leveren om thuis uit te proberen – desgewenst twee weken lang. Zo kan je met meer overtuiging je eventuele aankoop doen.

 

Nadat je de brillen hebt uitgetest stuur je ze in hun oorspronkelijke verpakking kosteloos terug naar Optica. De monturen terugbrengen naar een Optica-filiaal bij jou in de buurt kan ook. Zat er een montuur van jouw gading tussen, dan kan je dat bestellen in de webshop (gratis levering vanaf een aankoopbedrag van 50 euro) of in de fysieke winkel. De winkels van Optica zijn onder andere te vinden in Aalst, La Louvière, Luik, Tienen en in Waasland.

 


 

Optica zegt het belangrijk te vinden dat klanten een montuur goed kunnen testen, zodat ze later geen spijt krijgen van hun aankoop. De service is naar eigen zeggen uniek in België. Het Duitse Mister Spex biedt evenwel een gelijkaardige service, met een retourtermijn van 30 dagen zelfs, maar deze retailer heeft (nog) geen Belgische site (wel een Nederlandse, met levering naar België) en heeft bovendien geen fysieke winkels.

Laatste reacties