Magazine

Webshop: Charlie Temple, betaalbare brillen van eigen ontwerp

De Nederlander Leon Planken had drie jaar geleden een bril nodig voor zijn zoontje Charlie. Hij was er verbaasd over dat het meer dan twee weken duurde voordat de bril klaar zou zijn. Maar de grootste moeite had hij met de rekening: 400 moest hij voor het setje kijkglazen neertellen. Toen niemand hem kon vertellen waarom een bril meer moest kosten dan een iPad begon zijn avontuur en was Charlie Temple geboren, inmiddels één van de grootste Nederlandse webshops in budgetbrillen. Het succes van de winkel schuilt in het feit dat ‘budget’, ’trendy’ en ‘kwaliteit’ gewoon samen kunnen gaan. Ook vanuit België wordt veel besteld bij de webwinkel, waarvan Leons zoontje Charlie uiteraard de naamgever is. ‘Temple’ is het Engelse woord voor ‘brillenpootje’.

 

In eigen beheer

 

Planken reisde naar het buitenland om erachter te komen hoe je de perfecte bril maakt. Hij kwam erachter dat de prijs flink lager zou kunnen wanneer alles in eigen beheer gebeurt. En zo geschiedde: de brillen van Charlie Temple worden allemaal in-house ontworpen en de glazen slijpen ze in hun eigen glasatelier.

 

Materialen en prijzen

 

Veel van de brillen in de collectie zijn gemaakt van handgemaakt en gepolijst hoogwaardig cellulose acetaat. Acetaat is een hypoallergeen materiaal dat bestaat uit hout en katoenvezels. Daarnaast biedt Charlie Temple brillen gemaakt van kunststof. De prijzen zijn verrassend laag: de acetaatbrillen kosten standaard 25 euro, de kunststof exemplaren slechts € 9,99. De site heeft ook nog een kleine collectie brillen van titanium voor 50 euro per stuk.

 

 

Alle brillen worden standaard geleverd met glazen op sterkte. Het is dus wel van belang dat je je oogsterkte kent en dus een oogmeting laat doen bij de opticien. Charlie Temple verkoopt geen brillen zonder glazen.

 

Zonnebrillen

 

Charlie Temple heeft ook een uitgebreide collectie zonnebrillen die je desgewenst ook zonder sterkte kan kopen. Sommige zijn alleen zonder sterkte verkrijgbaar. De brillen zijn standaard voorzien van gepolariseerde glazen. Die hebben een speciaal filter dat schitteringen en reflecties van oppervlakken zoals ramen, water of sneeuw neutraliseert. Hierdoor heb je in de zon minder last van fel en reflecterend licht. Of je nou gaat voor ronde glazen, een Wayfarer of een klassieke pilotenbril, Charlie Temple biedt smaakvolle designs die wederom zeer betaalbaar zijn: de prijzen variëren eveneens van € 9,99 (kunststof) tot € 50 (titanium).

 

 

Verzending

 

Verzending gaat via DHL in heel Nederland en België. Als je vóór 18.00 uur bestelt, heb je je nieuwe bril in principe de volgende werkdag al in huis (mits geen speciale glazen). Als je niet thuis bent en je buren ook niet, kan je je bestelling afhalen bij een DHL Parcelshop. Vanaf € 30 betaal je geen extra verzendkosten, voor bestellingen onder dat bedrag zijn de verzendkosten € 4,95.

 

Retournering

 

Tijdens het bestellen kan je je bril virtueel passen met behulp van je webcam. Als je bril in praktijk toch niet bevalt, dan kan je deze binnen 30 dagen kosteloos retourneren. Dit geldt ook voor brillen met glazen op sterkte, ondanks dat die niet onder het wettelijke herroepingsrecht vallen (er is immers sprake van maatwerk en maatwerkproducten zijn hiervoor uitgezonderd). Maar Charlie Temple doet daar dus niet moeilijk over.

 

www.charlietemple.nl

Laatste reacties