Magazine

Radio Search Engine: een jukebox van live radio

Elk moment spelen radiostations van over de hele wereld duizenden liedjes. Daar zitten ongetwijfeld nummers van jouw favoriete artiesten tussen. En op stations die jouw favoriete artiest draaien, is voor jou wellicht nog veel meer moois te horen. Dankzij Radio Search Engine is het voortaan mogelijk om de muziek van duizenden radiostations wereldwijd in real time te doorzoeken. Een ideale manier om nieuwe radiostations en zodoende ook nieuwe muziek van jouw gading te ontdekken.

 

Radio Search Engine is de nieuwste creatie van serie-ondernemer Michael Robertson, de man die ooit mp3.com stichtte. Met Radio Search Engine construeerde hij een dienst die enigszins vergelijkbaar is met Last FM en Pandora (laatstgenoemde is bij ons niet beschikbaar). Dit zijn muziekstreamingdiensten waarmee je op basis van luistergedrag en associatie nieuwe muziek kan ontdekken. Groot verschil met Last FM en co is dat zulks bij Radio Search Engine gebeurt op basis van muziek die realtime door radiostations wordt uitgezonden. Een ander verschil is dat Radio Search Engine géén community is.

 

Radio Search Engine werkt heel simpel. Typ de naam van een artiest en/of liedje in en de site zoekt een radiostation dat die track of artiest momenteel speelt. Via de universele speler van Radio Search Engine kan je er direct naar luisteren, dus zonder een externe site of stream te moeten openen. Als de site een artiest niet kan vinden, geeft ze soms wél suggesties van radiozenders die die artiest vaak draaien. Eens je een track afspeelt, krijg je een playlist voorgeschoteld van stations die vergelijkbare muziek afspelen. Zo ontdek je razendsnel en gemakkelijk toffe radio's en wellicht ook toffe muziek die je nog niet kende!

 

 

Nogmaals, alle muziek van Radio Search Engine komt uit de real time playlists van 'echte' radiozenders. Elke paar seconden wordt er een database gegenereerd op basis van de afspeellijsten van naar eigen zeggen 40.000 stations (FM en AM). Vergelijk de dienst dus niet met Spotify. Als je een track opzoekt en afspeelt val je er immers meestal middenin. In beperktere vorm kan je Radio Search Engine dus wél vergelijken met Last FM en Pandora, al werkt de muziekassociatie voornamelijk goed bij de tophits van dit moment. Wij zien Radio Search Engine, dat volledig gratis is, toch vooral als een ideaal middel om online radiozenders te ontdekken en te beluisteren.

 

radiosearchengine.com

Laatste reacties