Magazine

ClippingMagic: objecten in foto’s losmaken van achtergrond

Ben je niet zo’n held met Photoshop, maar wil je nu en dan toch simpele fotobewerkingen uitvoeren, dan zijn er gelukkig legio gratis webtools waarmee dat kan. Zie onze bloemlezing maar eens. Helaas ontberen de hierin opgesomde online editors steeds één functie: een object van de achtergrond losmaken. In Photoshop Elements-taal: magisch extraheren. Een techniek die vooral in tijdschriften veelvuldig gebruik gebruikt wordt. Maar het kan ook nuttig of gewoon grappig zijn om dit ‘extraheren’ op je eigen foto’s toe te passen. Dankzij de webapp ClippingMagic hoef je in elk geval niet over een duur fotobewerkingsprogramma te beschikken om razendsnel storende achtergronden uit foto’s te verwijderen.

 

ClippingMagic is een gratis webapplicatie waarmee je in een afbeelding objecten en personen kan losmaken van de achtergrond. Het werkt heel eenvoudig. Upload een afbeelding door middel van drag & drop, en markeer het ongewenste gebied rood en het gewenste onderwerp groen. Het algoritme van de website zorgt er daarna (als het goed is) voor dat je een afbeelding zonder achtergrond krijgt. Indien nodig kan je de uitsnede verfijnen door de borstel in aantal pixels te verkleinen en/of door de refine-functie en nog enkele andere tools. Maar met een beetje mazzel is de compositie al direct goed. De achtergrond kan je transparant laten en er zodoende straks een interessante fotocompositie van maken. Stationeer jezelf desgewenst op de gekste plaatsen, zoals met voornoemde politicus gebeurde. Je kan er ook voor kiezen om de achtergrond in te vullen met een kleur naar wens. Ben je tevreden met het resultaat, dan is het enkel nog een kwestie van downloaden als png-bestand.

 

We hebben de tool met enkele verschillende foto’s getest en vinden de resultaten bevredigend. Zelf onze eigenste Sabine wisten we moeiteloos van haar weerkaart te ‘extraheren’. It’s magic!

 

 

www.clippingmagic.com

Laatste reacties