Magazine

Ringtones downloaden voor je smartphone

Op je smartphone zitten standaard enkele tientallen ringtones waar je uit kan kiezen. Ben je deze ringtones beu of wil je zeker weten dat je een unieke beltoon hebt, dan kan je eenvoudig een nieuwe zoeken en installeren. In vroeger tijden ging dat via het sturen van een sms of het bellen van een duur telefoonnummer. Heden ten dage gaat het via apps en in-app aankopen. We bespreken dit voor iPhone respectievelijk Android.

 

Ringtones downloaden voor iPhone

 

Om je iPhone van een nieuwe beltoon te voorzien die niet standaard op je telefoon zit, moet je gaan winkelen in de iTunes Store-app. Deze app zit standaaard op je telefoon. Kan je die niet zo snel vinden, gebruik dan de zoekfunctie van je telefoon.

 

In de app zie je in het menu onderaan een pictogram met een bel en de tekst Tonen. Tik daarop. Vervolgens krijg je ringtones te zien, waarbij je kan kiezen tussen de tabbladen Uitgelicht of Hitlijsten. Om een ringtone te beluisteren, tik je op het nummer en daarna op de naam.

 

De ringtones zijn helaas niet gratis: voor de meeste betaal je € 1,29. Dit doe je via je Apple-ID.

 

Om een ringtone in te stellen:

  • Open Instellingen;
  • Ga naar Horen en voelen;
  • Tik op Beltoon;
  • Kies de gedownloade ringtone.

 

Een andere mogelijkheid voor de iPhone is de app ZEDGE, die we hierna bespreken bij Android.

 

Ringtones downloaden voor Android

 

Beschik je over een Android-toestel, dan kan je ringtones downloaden door een van deze apps te installeren:

  • ZEDGE: de populairste app voor het aankleden van je smartphone met wallpapers en ringtones. ZEDGE biedt een catalogus van tienduizenden afbeeldingen en geluiden. Het aardige is dat je vanuit de app direct een ringtone aan een bepaalde contactpersoon kan koppelen. Je kan een free trial van drie dagen nemen, maar daarna moet je een betaald abonnement nemen (6 euro per maand of 23 euro per jaar).
  • Pi Music Player: met deze gratis Android-only app kan je muziek vanuit een streaming app opslaan en converteren naar een ringtone. Zo maak je dus een beltoon van het favoriete stukje uit je favoriete nummer.
  • Audiko: met Audiko maak je eenvoudig ringtones voor je mobiele telefoon. Kies een liedje op jouw computer of een YouTube-nummer en verkort het tot een beltoon.

 

Om een ringtone in te stellen:

  • Open Instellingen;
  • Selecteer Geluid en trillen en kies daarna Ringtone telefoon;
  • Kies de ringtone en tik op Opslaan.

 

Laatste reacties