Magazine

De 15 beste muziekapps

Er zit muziek in! Waarin? In je smartphone of tablet! Als je de beste muziekapps hebt geïnstalleerd natuurlijk. Uit het enorme aanbod distilleerden we voor jou op beste applicaties om muziek te streamen, af te spelen, deuntjes te herkennen, nieuwe bands en artiesten te ontdekken, concerten op te volgen of zelf muziek te maken. Want ook daar zijn apps voor. Waarvoor niet eigenlijk? Sommige van deze speeltjes zijn wellicht al op je mobieltje geïnstalleerd, maar hopelijk laten we je ook wat nieuws ontdekken!

  

Spotify

 

Wie kent Spotify niet? Voor de volledigheid toch maar even opgenomen in dit lijstje. Met Spotify kan je miljoenen nummers streamen naar je computer of mobiel apparaat. Ook kan je afspeellijsten maken en delen met andere gebruikers. Een continue groei ten spijt, draait Spotify al jaren op rij een miljoenenverlies. De omzet is prima, maar het lukt het Zweedse bedrijf maar niet om de inkomsten de uitgaven, bestaande uit onder andere de royalties aan artiesten, te laten overtreffen. Die inkomsten zullen moeten komen uit nieuwe (betalende) abonnees en advertentie-inkomsten.  Spotify zet naast muziek ook flink in op podcasts.

 

www.spotify.com

 

Deezer

 

Gelanceerd in 2007 is Deezer de eerste grote muziekstreamingdienst. Deze bestaat nog steeds en biedt een uitstekende app met live radio, muziek met songteksten, video’s en podcasts. Deezer heeft een bibliotheek van meer dan 90.000 tracks. In de gratis versie krijg je advertenties en is trackkwaliteit slechts 128 kbps. Deezer Premium levert 320 kbps. De dienst heeft een aangename lay-out om eindeloos doorheen te struinen.

 

www.deezer.com/us/

 

Shazam

 

Je herkent het deuntje, maar komt niet op de naam van de artiest of het nummer. Op dat probleem geeft Shazam al een tijdje antwoord. De bekende muziekherkenner heeft tegenwoordig een autofunctie, die alle nummers die in je omgeving worden afgespeeld herkent en bewaart, zonder dat je de app speciaal daarvoor hoeft te openen. Zo kan je een nummer later nog eens terugluisteren op bijvoorbeeld Spotify. Ook nieuw is de ondersteuning voor Apple Watch, waarmee je de meest gebruikte functies van Shazam onder handbereik hebt.

 

www.shazam.com

 

YouTube Music

 

Velen gebruiken YouTube als onuitputtelijke bron van muziekvideo’s. Maar er is ook YouTube Music, een gratis muziekstreamingservice, de opvolger van Google Music. Met YouTube Music kan je naar officiële nummers, albums, artiestenradio’s, remixen en liveversies van nummers luisteren en muziekvideo’s bekijken. De catalogus bevat in totaal meer dan 70 miljoen tracks. Daarnaast vind je er duizenden afspeellijsten voor elk genre en elke activiteit. YouTube Music bevat allerlei snufjes om muziek te ontdekken. Zo word je op hoogte gehouden de nieuwste releases en ontdek je nieuwe artiesten. Het platform is zowel via een app als via een internetbrowser te gebruiken, ook offline.

 

YouTube Music is gratis, maar je moet dan wel om de paar nummers een advertentie dulden. Deze verdwijnen als je een premium-abonnement neemt (€ 9,99/maand).

 

music.youtube.com

 

Apple Music

 

Apple Music is de muziekstreamingdienst van Apple, vergelijkbaar met Spotify. Ze werd in 2015 gelanceerd als tegenhanger van iTunes, waarmee je tegen betaling liedjes kan downloaden. Bij Apple Music kan je voor een vast bedrag (€ 9,99 per maand) onbeperkt muziek luisteren, daarbij puttend uit een archief van meer dan 70 miljoen nummers. Voor families is er een bundel van € 14,99 per maand voor maximaal zes gezinsleden.

 

Apple Music wil zich vooral onderscheiden door ‘menselijke afspeellijsten’. In plaats van op algoritmes wil Apple inzetten op afspeellijsten die door mensen zijn gemaakt. Zodoende zou je betere suggesties moeten krijgen voor aan jouw smaak gerelateerde muziek.

 

www.apple.com/nl/apple-music/

 

Musixmatch

 

Musixmatch is in feite een karaokeapp en synchroniseert songteksten met nummers uit je eigen mediabibliotheek of video’s op YouTube. Musixmatch zoekt de tekst bij een nummer en laat die in sync meelopen, zodat jij kunt mee blèren. Leuk voor een karaokeavondje met vrienden. Of om lekker alleen mee te zingen met een nummer waarvan je de tekst niet kent. Net als Shazam kun je Musixmatch ook gebruiken om nummers te identificeren.

 

www.musixmatch.com

 

The Hype Machine

 

The Hype Machine houdt een vinger aan de pols van de muziekwereld. De app/website verzamelt trending berichten op de populairste muziekblogs. Is er recentelijk veel geschreven over een band of nummer? Dan weet jij dat dankzij The Hype Machine als eerste, en kun je het betreffende nummer gelijk afspelen op de homepage. Spreekt een nieuw bandje je aan? Dan kan je meteen zien of ze binnenkort bij jou in de buurt optreden. Je kan filteren op muziekgenre en zo de app helemaal afstemmen op jouw muzikale voorkeuren.

 


hypem.com

 

Songkick Concerts

 

Ben jij een echte concertganger? Dan is Songkick Concerts een must voor jou. Op basis van jouw geografische en muzikale voorkeuren presenteren de website en de app jou een persoonlijke concertagenda. Daarvoor gebruikt Songkick Concerts jouw muziekbibliotheek en locatie (GPS), en put vervolgens uit een database van meer dan duizend concerten. Ook kan je handmatig je voorkeuren opgeven. Zo hoef je nooit meer een concert te missen.

 

www.songkick.com

 

Gigit!

 

Concerten zijn meestal mooie herinneringen en Gigit! helpt je om deze concreet vast te leggen en zo levend te houden. Gigit! is jouw schoenendoos vol concertkaartjes, klinkt het.

 

Met Gigit! is er eindelijk een app waarmee je een compleet overzicht kunt maken van alle artiesten die je live hebt gezien. Je kan je concerten loggen, reviewen en delen. En met terugwerkende kracht kan je alles toevoegen waar je vroeger bij aanwezig was. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een grote databank aan evenementen. Zelf heb je de mogelijkheid om concerten op te slaan, te beoordelen en te delen met vrienden of op je sociale media.

 

www.getgigit.com

 

SoundCloud

 

Soundcloud is net als Spotify een dienst om muziek te streamen. Begonnen in de dancescene, vertegenwoordigt SoundCloud tegenwoordig legio bekende artiesten – van Beyoncé tot Tiësto – maar ook onontdekt talent. Op SoundCloud vind je niet alleen muziek, maar ook audioboeken, podcasts en allerlei andere ‘sounds’. Dankzij het verdienmodel kunnen onafhankelijke artiesten makkelijker dan voorheen zelf hun muziek promoten en geld verdienen.

 

www.soundcloud.com

 

Denon Audio

 

Hecht jij écht waarde aan de kwaliteit van de beats die uit je koptelefoon knallen? Dan is de premium audiospeler van Denon iets voor jou. De app laat je optimaal genieten van de muziek uit je audiobibliotheek en stelt je ook in staat afspeellijsten te maken en te luisteren naar internetradiostations. Ben jij een echte audiofiel? Met een in-appaankoop krijg je controle over de equalizer en kan je je eigen sound creëren, zonder een spatje ruis.

 

Download: iOS, Android

 

Radio Belgium

 

Radio Belgium werd ontwikkeld door de toen 16-jarige student en iOS-developer Simon Schellaert. Hij miste een goeie radio-app voor iOS en besloot die zelf te ontwikkelen. Radio Belgium laat je naar meer dan honderd radiozenders luisteren en toont per zender welk nummer op dat moment wordt gespeeld. Je kan nummers aan je Ontdekkingen toevoegen en je ontdekking gelijk aanschaffen op iTunes of terugluisteren op YouTube. De getoonde albumcover is ook rechtstreeks afkomstig uit iTunes. Je kan de zenders opnieuw rangschikken, zodat je jouw favoriete zenders altijd binnen handbereik hebt.

 


Download: iOS 

 

Festileaks

 

Festileaks is een online platform voor festivalliefhebbers wereldwijd en in het bijzonder Vlaanderen en Nederland. Van Rock Werchter tot Pinkpop, van Lowlands tot Pukkelpop. De website en de app voorzien je van het laatste nieuws en vertellen je wanneer een bepaalde artiest naar België en Nederland komt.

 

Heb je geen tijd om de hele dag het festivalnieuws te volgen? Met pushberichten word je op de hoogte van de belangrijke ontwikkelingen.

 

festileaks.com/app/

 

Musyc

 

We hebben de misschien wel origineelste app voor het laatst bewaard. Met Musyc kan je muziek maken met geometrische figuren. Door cirkels, driehoeken en vierkanten toe te voegen aan een lijn – in feite een notenbalk – creëer je eenvoudig een wijsje. De verschillende objecten maken allemaal een uniek geluid en kunnen verschillende tonen aanslaan. Zodra je Musyc in de vingers hebt, kan je niet alleen eenvoudige deuntjes, maar complexe composities componeren. Een leuke app voor de visueel ingestelde musicus!

 


Download: iOS 

Laatste reacties