Magazine

Safeonweb app: blijf op de hoogte van cyberdreigingen

Het internet is mooi, maar zit helaas ook vol gevaren: phishing, virussen, malware, online oplichters, dubieuze webshops, … Safeonweb is een organisatie die Belgische burgers op een snelle en correcte manier wil informeren en adviseren over cybersecurity, grote actuele digitale dreigingen en online veiligheid. Dat gebeurt via hun website, maar ook door middel van een gratis app.

 

Met de Safeonweb app, ontwikkeld door het Centre for Cybersecurity Belgium, blijf je op een snelle en eenvoudige manier op de hoogte. De applicatie waarschuwt je voor cyberdreigingen en online oplichting.

 

De Safeonweb app stuurt twee soorten waarschuwingen.

 

‘Bedreigingen’ ontvang je als er een infectie is gemeld aan Safeonweb op jouw geregistreerde thuisnetwerk. De app zal regelmatig controleren of je IP-adres voldoende lang ongewijzigd blijft, wat voor heel wat Belgische internetverbindingen het geval is, en je informeren als er voor je IP-adres een computervirus gemeld werd door een externe partner.

 

‘Nieuws’ geeft informatie over actuele cyberdreigingen in België. Deze berichten gaan over actuele kwetsbaarheden, nieuwe phishingaanvallen en tips om je online nog beter te beveiligen.

 

De Safeonweb app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

 

Laatste reacties