Magazine

Hoe goed ben jij beveiligd online? Doe de test op Cybersimpel.be

cybersimpelNog altijd té veel internetgebruikers worden wel eens slachtoffer van virussen, malware, hacking, phishing en ook steeds vaker van ransomware, een chantagemethode waarbij je pc als het ware gegijzeld wordt. Reden voor Test-Aankoop en Google om de handen ineen te slaan en ons Belgen van concrete tips te voorzien hoe je je online veiligheid kan bewaken. Veel Belgen vinden dat immers belangrijk, maar weten er te weinig over. Die tips zijn keurig samengebracht op de website Cybersimpel.be. Bovendien kan je daarop aan de hand van een eenvoudige test achterhalen over welke zaken je nog onvoldoende geïnformeerd bent.

 

Onderzoek

 

Voor 61 procent van de Belgen is internet essentieel voor het werk en de helft vindt het ook essentieel in zijn privéleven, zo blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van Google en Test-Aankoop. Helaas heeft zo’n 37 procent al eens een negatieve ervaring gehad op het internet, voornamelijk met virussen. Reden genoeg om een laagdrempelige website te lanceren boordevol adviezen en praktische tips. Google heeft gelijkaardige campagnes al ondersteund in onder meer Spanje en Italië.

 

Doe de test

 

Aan de hand van een eenvoudige test kunnen surfers er achter komen over welke van zes domeinen ze onvoldoende geïnformeerd zijn. Per domein worden tips gegeven om je online veiligheid te vergroten:

 

1. Beveiliging van accounts
2. Beveiliging van apparaten
3. Online transacties
4. Kinderen
5. Surfen op het internet
6. Internet- en netwerkverbindingen

 

Doe hier de test:

 

 

Voor meer tips kijk je op Cybersimpel.be.

Laatste reacties