Magazine

Sommige functies Instagram en Messenger werken tijdelijk niet

Je hebt de ietwat mysterieuze melding wellicht al gezien: sommige functies in de chatdiensten van Instagram (Direct) en Facebook (Messenger) zijn voorlopig uitgeschakeld. “Dit is om nieuwe regels voor chatberichtenservices in Europa na te leven,” staat er te lezen. En: “We werken eraan de functies weer beschikbaar te maken.” Maar om welke nieuwe regels gaat het dan en welke functies kan je nu niet meer gebruiken? Inmiddels weten we wat meer.

  

Privacyregels

 

De uitgeschakelde functies voldoen in de huidige staat vermoedelijk nog niet aan de regels van de Europese ePrivacy-verordening, zo meldt The Verge. Daarin worden strengere regels gedicteerd voor het gebruik van data op communicatiediensten in EU-landen. In sommige landen gaan die regels vanaf nu gehandhaafd worden. Voor Facebook, het bedrijf achter de chatdiensten van Instagram en Facebook, kennelijk reden om enkele functies in zijn berichtendiensten uit te schakelen.

 

 

De uitgeschakelde functies

 

Welke functies het betreft, wordt niet gezegd, maar de hulppagina’s van Instagram verraden dat het in ieder geval gaat om de polls, om stickers en om gepersonaliseerde reacties.

 

Een volledige lijst van gedeactiveerde functies is er niet. Sommige gebruikers zeggen dat ook het versturen van bestanden in Messenger, het delen van Augmented Reality-effecten in chatberichten op Instagram en het instellen van nicknames niet meer werken.

 

Het is onduidelijk hoelang je deze tools niet meer kan gebruiken in je chatberichten, maar een Facebook-woordvoerder laat aan The Verge weten dat de meeste snel weer zullen terugkeren.

Laatste reacties