Magazine

The Internet in Real Time: wat er elke seconde op internet gebeurt

Je hebt er misschien nooit bij stilgestaan, maar… er elke seconde worden er 10.000 Facebook-berichten gepost, 5.700 tweets geplaatst, 60 plaatjes gepind op Pinterest, 28.000 Instagram-likes uitgedeeld, 7.000 Tinder-swipes verricht, 12 nieuwe WhatsApp-accounts aangemaakt, 8.100 Snapchats verzonden en 68.000 Google-opzoekingen gedaan. Jawel. En dat is nog maar een fractie van de activiteit die internet, social media en apps iedere seconde van de dag teweegbrengen. Duizelingwekkende statistieken, die de website The Internet in Real Time op een mooie manier tot leven heeft gebracht.

 

The Internet in Real Time bevat tellers die de activiteit weergeven op social media, websites en apps, vanaf het moment dat je de pagina inlaadt. Ook Skype, YouTube, Dropbox, Spotify, Tumblr en Netflix zijn in het overzicht verwerkt. De maker baseerde de data op actuele, gerenommeerde internetbronnen. Fascinerend om te zien hoe we in onze dagelijkse bezigheden geoccupeerd zijn door technologieën waarvan de meeste 10 jaar geleden nog niet eens bestonden.

 


 

Het project doet trouwens denken aan One Second, een site die we vorig jaar al eens spotten. Deze doet iets soortgelijks, maar net even anders gevisualiseerd. Even duizelingwekkend alleszins.

 


Laatste reacties