Magazine

TikTok lanceert Notes, een nieuwe concurrent voor Instagram

TikTok heeft zopas een nieuwe app uitgebracht, TikTok Notes geheten, waarmee gebruikers foto’s kunnen delen. De reguliere TikTok-app richt zich op het delen van verticale video’s. TikTok Notes vertoont veel gelijkenissen met concurrent Instagram. De app wordt voorzichtig uitgerold en is momenteel alleen nog beschikbaar in Canada en Australië. TikTok kondigde de release aan in een bericht op X.

 

Gebruikersfeedback

 

TikTok meldt in dat bericht dat de app in beperkte mate is uitgebracht om eerste gebruikersfeedback te krijgen. Gebruikers in Canada en Australië moeten een bestaand TikTok-account gebruiken om in te loggen op de TikTok Notes-app, welke zij kunnen downloaden voor zowel iOS  als Android.

 

Hoe ziet TikTok Notes eruit?

 

In gepubliceerde screenshots krijgen we een indruk van hoe TikTok Notes eruitziet. De app heeft een verticaal scrollende feed van afbeeldingen met bijschriften eronder, vergelijkbaar met Instagram. De feed is opgesplitst in twee kolommen en afbeeldingen verschijnen in verschillende formaten. Dat doet denken aan de feed van een ander sociaal medium, te weten Pinterest. Je kan ook kopjes toevoegen aan je berichten.

 

 

Verder kunnen we zien dat er net als bij de reguliere TikTok-app een For you-pagina aanwezig is met foto’s die door het algoritme van de app worden aanbevolen. Ook is er een specifieke pagina om posts te zien van mensen die de gebruiker volgt.

 

Daarnaast zijn er nog andere functies zoals een beeldcarrousel en de mogelijkheid om opmerkingen te beheren.

 

Gebruikers kunnen hun TikTok-account koppelen aan de nieuwe app. Daardoor volgen ze automatisch dezelfde gebruikers die ze ook op de videoapp volgen.

 

Release

 

Het is niet duidelijk wanneer er een release in België volgt. Even afwachten dus.
 

Laatste reacties