Magazine

Tip: iemand deblokkeren op Facebook

Helaas is het soms nodig om iemand te blokkeren op Facebook, om eender welke reden. Maar evengoed vind je het na verloop van tijd misschien weer oké om met die persoon in contact te komen. Dat betekent dat je de blokkade kan opheffen. Hoe je dat doet anno 2024, lees je in dit artikel.

 

Via de Facebook-website

 

Als je voornamelijk de webversie van Facebook gebruikt, kan je als volgt een geblokkeerde gebruiker hierop deblokkeren.

  1. Open de Facebook-website in je webbrowser;
  2. Klik op je profielpictogram in de rechterbovenhoek van je scherm;
  3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het paneel Instellingen en privacy;
  4. Selecteer de optie Instellingen;
  5. Klik op Blokkeren (ongeveer halverwege, bij Doelgroep en zichtbaarheid);
  6. In het rechterpaneel zie je nu de optie Gebruikers blokkeren. Klik op de knop Edit ernaast;
  7. Klik op Je blokkeerlijst bekijken. Vervolgens verschijnt de volledige lijst met mensen die je op Facebook hebt geblokkeerd;
  8. Klik op Deblokkeren naast de naam van een persoon.

 

Wees je ervan bewust dat de betreffende persoon terug jouw tijdlijn kan bekijken of contact met je kan opnemen, afhankelijk van je privacy-instellingen. En onthoud dat je 48 uur moet wachten voordat je de persoon in kwestie opnieuw kan blokkeren.

 

Via de mobiele Facebook-app

 

Gebruik je Facebook op je telefoon of tablet (iOS of Android), dan handel je als volgt.

  1. Open de Facebook-app en tik op het menu: op iOS rechtsonder, op Android in de rechterbovenhoek;
  2. Tik op het tandwielpictogram voor Instellingen en privacy, vervolgens op Instellingen;
  3. Scrol naar beneden om de sectie Blokkeren onder het paneel Doelgroep en zichtbaarheid te vinden;
  4. Wat volgt is een lijst met geblokkeerde personen. Tik op Blokkering opheffen om een persoon te deblokkeren.

 

Wees je ervan bewust dat de betreffende persoon terug jouw tijdlijn kan bekijken of contact met je kan opnemen, afhankelijk van je privacy-instellingen. En onthoud dat je 48 uur moet wachten voordat je de persoon in kwestie opnieuw kan blokkeren.
 

Laatste reacties