Magazine

Tip: TikTok gebruiken in de webbrowser

Ben je het moe om steeds maar naar je telefoon te moeten turen om de laatste TikToks te zien? Dan hebben we een oplossing voor je. Je kan het populaire platform namelijk ook bekijken in de webbrowser van je pc of Mac. In dat geval heb je dus geen mobiele app nodig. TikTok web werkt heel eenvoudig, zoals je in dit artikel zult zien.

  

Zo werkt het

 

TikTok web gebruiken gaat als volgt.

  1. Open een webbrowser naar keuze, bijvoorbeeld Google Chrome;
  2. Surf naar de officiële website van TikTok: www.tiktok.com;
  3. Log desgewenst in op TikTok (rechtsboven) met je accountgegevens of via Facebook, Google, Twitter (X) of Apple.

 

Met of zonder inloggen

 

Wel of niet inloggen op TikTok web? Zonder in te loggen kan je je Voor jou-feed bekijken en kan je profielpagina’s zoeken en volledig bekijken. Dus eigenlijk al genoeg om uren rond te struinen.

 

Zonder inloggen kan je echter geen reacties op video’s schrijven of deze leuk vinden. Je kan ze wel nog steeds delen via de meegeleverde weblink en deelknoppen.

 

Ook verkennen is zonder login beperkt en het is evenmin mogelijk om accounts te volgen of om live video’s te bekijken.

 

Kortom, om makers te volgen, video’s te liken, reacties te geven, reacties te liken, live video’s te bekijken en onbeperkt het aanbod te verkennen moet je inloggen zoals zonet beschreven.

 

App versus web

 

Je kan met TikTok web heel wat functies gebruiken, maar het werkt allemaal net even anders dan op de app. De app werkt wat soepeler, gebruiksvriendelijker. Met TikTok in je browser kan je bovendien geen video’s opnemen; het is alleen mogelijk om video’s die je al op je computer hebt staan te uploaden.
 

Laatste reacties