Magazine

Tip: chatten met jezelf op WhatsApp

WhatsApp is voor velen hét digitale communicatiemiddel en zodoende ook een van de meest gebruikte mobiele apps. En misschien ga je de app nóg meer gebruiken na het lezen van dit artikel. Je kan in WhatsApp namelijk ook heel makkelijk berichten naar jezelf versturen en dat biedt verrassende mogelijkheden.

  

Het klinkt een beetje vreemd, chatten met jezelf, maar de functie is er niet voor niets. Ze is namelijk erg handig als persoonlijke notitieblok, bijvoorbeeld een geheugensteuntje, in plaats van de aparte notitie-app. Je kan er ook makkelijk je locatie mee vastleggen, zodat je weet waar je bijvoorbeeld je auto hebt geparkeerd of waar een bepaalde winkel ligt.

 

De functie, officieel Message yourself gedoopt, werkt als volgt.

  1. Open WhatsApp en ga naar Chats;
  2. Tik rechtsboven op het schrijf-icoontje om een nieuwe chat te starten;
  3. Zoek naar of selecteer je eigen naam of telefoonnummer om je chat te maken;
  4. Nu opent zich een gesprek met jezelf, waarin je van alles kwijt kan, zoals aantekeningen, herinneringen of boodschappenlijstjes. Ook kan je een locatie toevoegen of foto of document versturen. Tik daartoe op het plusje links van het tekstveld.

 

Je kan je zelfchatberichten desgewenst bovenaan de conversatielijst vastzetten door in die lijst bij de chat naar links te swipen en dan op Maak vast te tikken.
 

Laatste reacties