Magazine

Tip: Instagram-meldingen tijdelijk pauzeren

Bij het gebruik van Instagram ontvang je nogal wat pushmeldingen. Bijvoorbeeld als iemand een vind-ik-leuk of reactie plaatst, als iemand je een bericht stuurt, als je een nieuwe volger hebt of, als iemand een volgverzoek heeft geaccepteerd of als iemand je getagd heeft. Deze meldingen kunnen je behoorlijk afleiden van je alledaagse taken. Er is echter een mogelijkheid om Instagram-meldingen tijdelijk te pauzeren, tot maximaal acht uur. Dit zonder dat andere apps ook stil gehouden worden. In dit artikel leren we je hoe.

 

Tijdelijk pauzeren

 

Om het versturen van pushberichten tijdelijk stop te zetten, handel je als volgt.

  1. Open Instagram;
  2. Tik onderaan rechts om naar je profiel te gaan;
  3. Tik bovenaan rechts op de drie streepjes om het menu te openen;
  4. Ga naar Instellingen en privacy;
  5. Tik onder Hoe je Instagram gebruikt op Meldingen;
  6. Schuif het schakelaartje naar rechts bij Pushmeldingen > Alles pauzeren;
  7. Kies hoelang de pauze moet duren: 15 minuten, 1 uur, 2 uur, 4 uur of 8 uur.

 

Wees gerust, zodra je je telefoon opent zie je alsnog de meldingen staan.

 

Stille modus

 

Naast tijdelijk pauzeren kent Instagram nog een andere, soortgelijke functie: de stille modus. Ook deze stelt gebruikers in staat om tijdelijk meldingen van de app te dempen, maar dan steeds opnieuw gedurende een vooraf bepaalde tijdsspanne.

 

Behalve dat de stille modus meldingen dempt, activeert ze ook nog eens een auto-reply. Dat betekent dat mensen die jou een direct message (DM) sturen automatisch als antwoord krijgen dat je in de stille modus zit.

 

Meer over de stille modus in dit artikel.

 

Permanent uitschakelen

 

Wil je pushmeldingen permanent uitschakelen, dan moet je dat handmatig doen bij alle meldingen. Ga daartoe naar Instellingen en privacy > Meldingen > Berichten, verhalen en opmerkingen. Vervolgens moet je per onderdeel Uit selecteren om de melding voor dit onderdeel uit te schakelen.
 

Laatste reacties