Magazine

De 15 beste AI-apps

Artificiële intelligentie (AI) is allang niet meer alleen een onderwerp van onderzoek. Het wordt steeds vaker in de praktijk wordt toegepast, zoals in apps. Zodoende is AI een verzamelnaam geworden voor applicaties die complexe taken uitvoeren waarvoor voorheen menselijke input was vereist. In dit artikel vind je een overzicht van de beste AI-apps van dit moment.

 



 

De beste chatbots

 

Een chatbot helpt je vragen te beantwoorden. Stel een vraag of geef een opdracht, waarna de chatbot je antwoord geeft.

 

1. ChatGPT

 

ChatGPT is de moeder aller AI-apps. Het is een chatbot die van AI gebruikmaakt om complexe antwoorden te geven op elke open vraag. Een van de sterkste punten van ChatGPT is het vermogen om natuurlijke gesprekken te voeren. Bij het gebruik van ChatGPT is het dan ook bijna alsof je met een echt mens aan het communiceren bent. ChatGPT is sinds enkele maanden in België beschikbaar.

 

Download voor iOS  of Android.

 

 

2. Bing

 

Bing is de zoekmachine van Microsoft, die lang niet zo populair is als Google. Maar Bing heeft wel een handige AI-chatbot, die van ChatGPT gebruikmaakt. Deze beantwoordt je vragen direct, maar kan ook teksten opstellen, afbeeldingen maken en inhoud vertalen.

 

Download voor iOS  of Android.

 

 

3. Replika

 

Replika is een conversatie-AI-app waarmee je met een virtuele vriend kan communiceren op een manier die aanvoelt als praten met een echt mens. Afhankelijk van de behoeften van de gebruiker kan Replika worden ingesteld als een vriend, een persoonlijke of professionele mentor, of zelfs als een romantische interesse. Replika is in beginsel gratis, maar voor de beste opties moet je betalen.

 

Download voor iOS of Android.

 

 

4. Ask AI

 

Voor al je prangende vragen is er Ask AI. Met de integratie van geavanceerde AI-technologieën als Bing, ChatGPT, Bard en meer, is Ask AI volgens de makers jouw ultieme hulpmiddel voor efficiënte en intelligente webnavigatie. De app is gebouwd om je tijd te besparen, je productiviteit te verhogen en je online zoekervaring aangenamer te maken. Met Ask AI voer je ‘echte’ gesprekken over zo’n beetje alle denkbare onderwerpen.

 

Download voor iOS of Android.

 

 

De beste schrijftools

 

Dankzij AI is het zelfs mogelijk om (goede) teksten voor je te laten schrijven. Dat kan met onderstaande tools.

 

5. Jasper.ai

 

Jasper.ai is een van de beste AI-tools voor het schrijven van teksten. Ze maakt gebruik van GPT3-technologie (een soort taal) om unieke en aantrekkelijke tekst te genereren, over welk onderwerp dan ook. De app is daarmee ideaal voor bijvoorbeeld voor het genereren van blog sposts, social media posts en advertenties. Jasper AI is niet helemaal gratis, maar biedt het wel een proefperiode van zeven dagen voor nieuwe gebruikers.

 

Download voor iOS of Android.

 

 

6. WriteSonic

 

WriteSonic helpt makers van content, zoals bloggers en ondernemers, om sneller en efficiënter te schrijven. Writesonic zegt zich te richten op SEO (Search Engine Optimization), waardoor de teksten hoger scoren in zoekmachines als Google. De app is beschikbaar in het Nederlands en kan ook Nederlandse teksten schrijven. Het goedkoopste abonnement is beschikbaar vanaf 12.67 dollar per maand. Er is wel een gratis trialperiode.

 

Download voor Android.

 

 

Apps voor afbeeldingen

 

Met AI kan je ook heel wat leuke dingen doen met afbeeldingen.

 

7. Lensa

 

Lensa is een populaire AI-foto-editor voor enerzijds het retoucheren van foto’s, in het bijzonder portret-selfies, anderzijds het creëren van digitale kunstwerken. In pakweg twintig minuten maakt Lensa indrukwekkende digitale creaties op basis van tien tot twintig geüploade foto’s van jezelf en in de door jou gekozen categorieën. Voor je het weet ben je omgetoverd tot astronaut, action hero, fantasy-figuur of cowboy.

 

Je kan Lensa gratis downloaden op je telefoon en uitproberen. De abonnementen van Lensa variëren van $ 3,49 tot $ 139,99, afhankelijk van het gewenste toegangsniveau en voor hoelang.

 

Download voor iOS of Android.

 

 

8. FaceApp

 

FaceApp is een veelzijdige fotobewerkingsapp gericht op het bewerken van het gelaat, gebruikmakend van kunstmatige intelligentie. Met één druk op de knop kan je jezelf een nieuwe neus aanmeten, een nieuw kapsel, jaren jonger of juist ouder maken, een brede glimlach tevoorschijn toveren enzovoort. Daarnaast biedt de app een retoucheerfunctie en een hoop filters. In de gratis versie is het aantal mogelijkheden wel wat beperkt. Voor de ‘Pro’-versie betaal je vijf euro per maand of 30 euro op jaarbasis.

 

Download voor iOS of Android.

 

 

9. Facetune2

 

Er zijn weinig apps waarmee je je gezicht zo gedetailleerd, realistisch én makkelijk digitaal kan bewerken als met Facetune2. Dankzij de intuïtieve interface van Facetune2 is dat een kwestie van enkele tikken op je scherm, terwijl het resultaat heel natuurlijk oogt. De tijden dat je hele Photoshop-tutorials moest doorspitten voor dit soort bewerkingen lijken definitief voorbij. Facetune2 bevat dus heel wat knappe functionaliteiten, maar helaas is een groot deel daarvan niet gratis.

 

Download voor iOS of Android.

 

 

10. Nightcafe

 

Nightcafe AI is volgens de kenners een van de beste apps om AI-afbeeldingen en zelfs heuse AI-kunstwerken te maken. De app werkt vrijwel op dezelfde manier als elke andere populaire tekst-naar-afbeelding-tool: je geeft er een tekstprompt aan en NightCafe genereert originele afbeeldingen op basis van die prompt. Met de gratis versie kan je tot vijf plaatjes per dag maken. Als je nieuwsgierig bent naar de resultaten, bekijk dan de galerij waar je enkele van de tienduizenden afbeeldingen kan zien die gebruikers hebben gemaakt.

 

Nightcafe is een webapplicatie en dus niet te downloaden als mobiele app. Maar dat is niet erg, want de website erg mobielvriendelijk.

 

 

11. StarryAI

 

StarryAI is een AI-kunstgenerator. Je hoeft alleen maar een tekst in te voeren en de AI transformeert jouw woorden in kunstwerken. Je kan instellingen en artistieke stijlen aanpassen en verschillende combinaties gebruiken om unieke creaties te maken.

 

Download voor iOS  of Android .

 

 

Diversen

 

AI bestrijkt nog veel meer gebieden, zoals online educatie en entertainment.

 

12. FitnessAI

 

Ook voor het krijgen van een strak en gezond lichaam bestaat er een AI-app. FitnessAI produceert gepersonaliseerde trainingsroutines op basis van de informatie die jij invoert, zoals lengte, gewicht, geslacht en beschikbare apparatuur thuis of in de sportschool. En als je trainingslogs bijhoudt kan FitnessAI je helpen bij het bepalen van de optimale rusttijd en moeilijkheidsgraden voor toekomstige trainingen.

 

Download voor iOS.

 

 

13. Duolingo

 

Een nieuwe taal leren? Dat kan gratis met Duolingo. Met de AI in de app krijg je altijd het juiste niveau. Duolingo leert namelijk van je antwoorden wat je al kan en wat je nog moet leren. Zo krijg je een compelte taalcursus aangepast op jouw niveau. Met Duolingo kan je meer dan 40 talen leren door middel van korte, hapklare lessen.

 

Download voor iOS of Android.

 

 

14. Spotify AI DJ

 

Spotify kennen we allemaal. Maar wist je dat de inhoud van de app deels bepaald wordt door AI? Eén van de nieuwste toevoegingen is AI DJ, een persoonlijke gids die jou en je muzieksmaak zo goed kent dat hij kan kiezen wat hij voor je draait. AI DJ sorteert de nieuwste muziek en kijkt terug op enkele van je oude favorieten, en misschien komt zelfs dat nummer weer naar boven waar je al jaren niet meer naar hebt geluisterd. Kortom, ga lekker achterover zitten en laat Spotify je verwennen met een op jou afgemeten muziekkeuze.

 

Download voor iOS of Android.

 

 

15. Socratic

 

Socratic is een op onderwijs gerichte applicatie die wordt mogelijk gemaakt door Google AI. De app is in het Engels, maar kan je helpende hand zijn bij bijvoorbeeld wiskunde. Maak een foto van een som en Socratic herkent deze en helpt je bij het oplossen ervan. Stel Socratic een vraag en de app zal de beste online bronnen voor je vinden.

 

Download voor iOS of Android.

 


 

Laatste reacties