Magazine

Tip: je Facebook-berichten automatisch delen op Instagram

Facebook en Instagram behoren beide tot Meta, het socialmedia-imperium van Mark Zuckerberg. Er bestaan dan ook mogelijkheden om beide platformen met elkaar te combineren. Wist je bijvoorbeeld dat je je Facebook-berichten automatisch kan delen op Instagram? In dit artikel leggen we uit hoe.

  

Facebook-berichten automatisch delen

 

Het is eenvoudig om Facebook-berichten te delen via Instagram als je de volgende stappen neemt. We doen dit in de webbrowser, dus in de desktopversie van Facebook.

  1. Klik op de startpagina rechtsboven op je profielfotootje;
  2. Kies Instellingen en Privacy > Instellingen;
  3. Klik in het menu links op Accountcentrum;
  4. Klik op Verbonden ervaringen en vervolgens op Delen in meerdere profielen;
  5. Klik op een Facebook-profiel;
  6. Als je meerdere Instagram-accounts in je Accountcentrum hebt, kies je het account waarnaar je wilt delen;
  7. Klik naast Je Facebook-berichten om automatisch delen te starten of stop te zetten.

 

 

Je kan ook vanuit je browser direct naar deze pagina surfen: accountscenter.facebook.com/profiles.

 

Om Facebook te ontkoppelen van Instagram, open je de Instagram-app en ga je naar je profiel. Tik rechtsboven op Menu > Instellingen > Accountcentrum > Accounts en tik vervolgens op Verwijderen naast je Facebook-account.

 

Individuele Facebook-berichten delen met een Instagram-account

 

Als je je Facebook-inhoud alleen maar op bepaalde momenten wilt delen, kan je kiezen wanneer een bericht op je Instagram wordt gedeeld terwijl je het op Facebook schrijft. Om dit te laten werken, moeten je accounts al zijn gekoppeld (zie hierboven bij Accountcentrum). Daarna handel je als volgt.

  1. Begin met het schrijven van een bericht op Facebook. Of je nu de mobiele app of de desktopversie gebruikt, je kan ervoor kiezen om het bericht te delen met je verbonden Instagram-account door op het Instagram-logo te tikken of te klikken;
  2. Het volgende scherm is de pagina Delen met Instagram. Hier zie je je verbonden Instagram-account naast een schakelaar. Klik of tik op de schakelaar om alleen dit bericht naar je Instagram-profiel te sturen.
  3. Voltooi het maken van je bericht en klik op Publiceren. Het zou nu zowel in je Facebook- als Instagram-feed moeten verschijnen.

 

Laatste reacties