Magazine

Tip: extra profielen toevoegen aan je Facebook-account

Bij Facebook heb je voortaan de mogelijkheid om meerdere profielen aan één account te koppelen. Zodoende kan je je ervaring op Facebook organiseren, aldus moederbedrijf Meta. Denk aan één profiel gefocust op een liefhebberij, bijvoorbeeld honden of sport, en een ander profiel om op de hoogte te blijven van je vrienden en familie. Of een extra profiel voor je werk, om “persoonlijke en professionele relaties gescheiden te houden”. Je kan maximaal vier extra profielen toevoegen.Hoe het werkt

 

Elk profiel heeft een unieke feed met relevante inhoud en je kan eenvoudig tussen profielen schakelen zonder dat je hoeft in te loggen. Op deze manier voorkom je voortaan dat alle berichten in jouw feed op één hoop worden gegooid.

 

Voor elk van je nieuwe profielen kan je een andere alias aanmaken. Dat hoeft niet per se jouw naam te zijn, maar Meta benadrukt dat de profielen niet gebruikt mogen worden om je als iemand anders voor te doen.

 

Als je eenmaal een profiel hebt aangemaakt, maak dan contact met de mensen of communities die overeenkomen met een bepaald onderwerp. Zodoende heeft elk profiel een unieke feed met relevante inhoud en gedeelde interesses.

 

Privacy

 

Wanneer je een extra persoonlijk profiel aanmaakt, worden de instellingen ervan automatisch ingesteld op de standaardinstellingen. Meldings- en privacy-instellingen van het ene profiel worden dus niet overgedragen naar je andere profielen. Meta raadt daarom gebruikers aan om altijd de privacy-instellingen van nieuwe profielen na te lopen.

 

Profiel toevoegen

 

Om een profiel aan je account toe te voegen ga je als volgt werk. Dit gaat alleen via de desktopversie van Facebook, die in je webbrowser dus.

  1. Surf naar Facebook.com;
  2. Klik rechtsboven op Facebook op je profielfoto;
  3. Selecteer Instellingen en privacy en klik op Instellingen;
  4. Klik aan de linkerzijde op Accountcentrum;
  5. Klik op Accounts toevoegen en volg de aanwijzingen.

 

 

Profiel verwijderen

 

Om een extra profiel te verwijderen, doorloop je dezelfde stappen, klik of tik je op je profiel dat je wilt verwijderen en vervolgens op Account verwijderen.
 

Laatste reacties