Magazine

Tip: je locatie delen op Snapchat

De locatietools van Snapchat voegen een nieuwe dimensie toe aan het gebruik van social media. Snapchat Snap Map is een interactieve kaart waarop je jouw locatie deelt met vrienden. Wanneer ze hun locatie delen, kan je hun Bitmoji op de kaart zien, samen met degene met wie ze omgaan.

 

Zo deel je je live locatie met vrienden

 

Je live locatie wordt gedeeld met je gekozen vrienden, zelfs terwijl je in onzichtbare modus bent. Je kan er op elk moment voor kiezen om het delen te stoppen zonder dat je vrienden daarvan op de hoogte worden gebracht.

 

Zo deel je je live locatie met een vriend of familielid:

  1. Ga naar een vriendschapsprofiel;
  2. Tik op ‘Mijn live locatie delen’ onder het gedeelte Snap Map;
  3. Kies hoelang je jouw live locatie wilt delen.

 

Om het delen te stoppen ga je weer naar het vriendschapsprofiel en tik je op ‘Stop’ onder het gedeelte Snap Map.

 

Populaire plekken

 

Je kan het tabblad Plaatsen in Snapchat gebruiken om populaire plekken in de buurt te bekijken (op basis van mensen die ze hebben getagd), je favorieten en plaatsen die je hebt bezocht.

 

Een andere leuke functie op de Snap Map is de mogelijkheid om verhalen vanover de hele wereld te bekijken. Tik op een heatmap om ‘snaps’ te bekijken die mensen uit dat gebied hebben geplaatst. De kleuren van een heatmap geven aan hoeveel foto’s er zijn geplaatst: blauw als het er maar een paar zijn, rood als het er veel meer zijn.
 

Laatste reacties