Magazine

De 4 beste apps om fotocollages te maken

Zoveel mooie en bijzondere momenten, en dankzij onze smartphone nog eens veelvoud aan kiekjes van die momenten. Deel je je foto’s graag met vrienden op sociale media, dan is de fotocollage soms een uitkomst. Vooral op Instagram, waar je immers niet de mogelijkheid hebt om een fotoalbums te maken. We bespraken al eens 5 webapplicaties waarmee je heel eenvoudig fotocollages kunt maken. Inmiddels zijn we drie jaar verder en is het hoog tijd om die lijst aan te vullen met mobiele apps. Een selectie van de vier beste.

 

Pic Stitch

 

Het gratis Pic Stich (Big Blue Clip) voor iOS bevat meer dan tweehonderd opmaakprofielen om je foto’s in te passen. Verder kun je de verhoudingen en grootte van je collage aanpassen, zodat deze altijd past, wat de online of offline toepassing ook is. Pic Stitch biedt je verder de mogelijkheid je foto’s te bewerken en van een effect, lijstje of sticker te voorzien.

 

 

Instagram Layout

 

Layout, gratis beschikbaar voor iOS en Android, is de collagemaker van Instagram (maar wel een externe app dus) en maakt het mogelijk meerdere foto’s te combineren tot één afbeelding. Kies de gewenste lay-out, maak of selecteer de foto’s uit je afbeeldingenbibliotheek, versleep ze, pas de grootte aan en roteer of kantel ze tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Tevreden? Sla je werk dan op en deel het met je vrienden. Meer over Layout lees je hier.

 


 

Moldiv

 

Moldiv (JellyBus Inc.), voor iOS en Android, presenteert je een aantal eenvoudige en toch bijzondere lay-outs die je in geen andere app aantreft. Daarnaast biedt de app je een aantal opmaakprofielen om je foto’s te presenteren en van tekst te voorzien, waardoor je collage een magazineachtige look krijgt. Verder heb je de beschikking uit diverse effecten, fotolijsten, stempels, spraakballonnen en andere bewerkingsopties. Klaar? Dan kun je de foto in hoge resolutie opslaan op je apparaat en delen binnen je sociale netwerken.

 

 

Photo Wall Pro

 

Photo Wall Pro (App Street Software), voor iOS, is een betaalde app. Voor € 2,99 kun je collages, maar ook wenskaarten maken. Kies een lay-out, selecteer de gewenste foto’s, en de app doet de rest. Je kunt je foto’s ook bijsnijden om ze passend te maken en retoucheren. Bewerk schaduwen en kleuren, voeg een lijst en tekst toe, en deel het resultaat via e-mail of op Facebook met de gelukkige ontvanger van je wenskaart!

 

Laatste reacties