Magazine

De 9 beste apps om fotocollages te maken

Deel je je foto’s graag met vrienden op sociale media, dan is een fotocollage soms een uitkomst. Vooral op Instagram, waar je immers niet de mogelijkheid hebt om een fotoalbum te maken. We bespraken al eens vier webapplicaties waarmee je heel eenvoudig van die collages kunt maken. Maar tegenwoordig zijn er ook diverse mobiele apps, meest gratis. We bespreken de beste. Let wel: hoewel alle apps gratis te downloaden zijn, moet je meestal betalen voor extra of geavanceerde functies. En soms moet je in de gratis versie genoegen nemen met een watermerk.

  

YouCam Perfect

 

YouCam Perfect is een van onze favoriete fotobewerkingsprogramma’s. De app biedt talloze tools om je foto’s en vooral je selfies bij te werken. De meeste zijn ook nog gratis. Daarnaast kan je met YouCam Pefect prachtige fotocollages maken. De applicatie biedt honderden collageontwerpen, van klassiek tot modern, feestdagen, liefde, eten, plakboek, polaroid en nog veel meer. Je kan collages maken met één tot zes foto’s.

 

Beschikbaar voor iOS of Android.

 

 

PicCollage

 

PicCollage biedt honderden ontwerpen voor collages voor allerlei gelegenheden, zoals verjaardagen, bruiloften, Moederdag of afstuderen. Je kan kiezen uit kant-en-klare rasters of zelf een raster creëren. Voor een gepersonaliseerde look kan je tekst toevoegen (er zijn meer dan 100 lettertypen) en stickers en achtergronden gebruiken. Je kan zelfs video’s aan je collages toevoegen en videocollages en diavoorstellingen maken.

 

Je krijgt helaas wel een watermerk in je fotocollage. Je kan de app echter zeven dagen gratis volledig gebruiken, zonder watermerk. Wil je alle functies behouden, dan betaal je 40 euro per jaar aan abonnementskosten.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Ribbet

 

Ribbet is een veelzijdige app voor het bewerken van foto’s en die collagesjablonen biedt voor elke gelegenheid. Je kan er speciale effecten, kaders of tekst aan toevoegen. De app is gratis, maar de premiumversie biedt professionele bewerkingstools waarmee je onvolkomenheden in je foto’s kan corrigeren voordat je ze samenvoegt in een collage.

 

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

MOLDIV

 

MOLDIV is een veelzijdige foto-editor waarmee zowel beginners als professionals uit de voeten kunnen. De app bevat onder meer een schoonheidsbewerker, videofilters en meer dan 200 fotofilters. Maar MOLDIV is vooral bekend als fotocollage-app, met meer dan 300 stijlvolle lijsten en 135 lay-outs in tijdschriftstijl. Klaar? Dan kan je je foto in hoge resolutie opslaan op je apparaat en delen binnen je sociale netwerken.

 

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Picsart

 

PicsArt is een alles-in-één foto-editor waarmee je eenvoudig trendy fotocollages kan maken en deze op sociale media kan delen. De app wordt geleverd met fraaie sjabloonontwerpen voor sociale media en professionele sjablonen voor bedrijven. Je kan maximaal tien afbeeldingen tegelijk selecteren en deze in een fotorastercollage of freestyle-collage plaatsen. Er zijn ook plakboeklay-outs in de vorm van kaders. Zorg ervoor dat je de gratis proefperiode (7 dagen) annuleert als je je niet wilt binden aan een jaarabonnement.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Layout

 

Layout is de collagemaker van Instagram. Deze zit tegenwoordig ook in de Instaram-app, dus voor publicatie op Instagram hoef je deze niet meer apart te downloaden. De app is echter ook nog steeds los verkrijgbaar en werkt heel simpel. Kies de gewenste lay-out, maak of selecteer de foto’s uit je afbeeldingenbibliotheek, versleep ze, pas de grootte aan en roteer of kantel ze tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Tevreden? Sla je werk dan op en deel het met je vrienden. Meer over Layout lees je hier.

 

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Photogrid

 

Als je creatief aan de slag wilt met fotocollages, dan is Photogrid jouw app. Wat PhotoGrid onderscheidt, is de plakboekfunctie. Hiermee kan je achtergronden en stickers toevoegen en deze van tekst voorzien. De app bevat duizenden sjablonen en achtergronden, meer dan 100 filters en een slimme gezichtsbewerker om rimpels en oneffenheden te vervagen.

 

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Pic Stitch

 

Transformeer je camerarol in verbluffende collages met de app Pic Stitch, die maar liefst 375 collagelay-outs herbergt. Je kan ook videoclips in je lay-outs plaatsen en daar desgewenst muziek aan toevoegen. Om de videofunctie van PicStitch te gebruiken, hoef je alleen maar een korte clip in een van de frames te plaatsen, net als een foto. Zodra die op zijn plaats zit, verschijnt er een video-editor. Ben je klaar, dan kan je je meesterwerk direct delen op je favoriete social media.

 

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Canva

 

Canva is een thuishaven voor wie gratis creatief wil ontwerpen. Ontwerp wat je maar wil met duizenden gratis templates, foto’s, lettertypes en meer. Er is ook een aparte collagetool: maak prachtig ontworpen fotocollages door je afbeeldingen naar de kant-en-klare sjablonen te slepen.

 

Download voor iOS  of Android.

 

Laatste reacties