Magazine

Tip: WhatsApp gebruiken op de iPad

WhatsApp is een van de populairste berichtenapps ter wereld, en toch is het niet mogelijk om de WhatsApp-app op de iPad van Apple te gebruiken. Moederbedrijf Meta werkt weliswaar al sinds 2017 aan een iPad-versie, maar die laat vooralsnog op zich wachten (daargelaten dat sommige gebruikers een beta-versie kunnen testen). Is het dan echt niet mogelijk om WhatsApp te gebruiken op een iPad? Toch wel, als je gebruikmaakt van WhatsApp Web. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

 

WhatsApp Web activeren op de iPad

 

WhatsApp Web werd in 2015 gelanceerd en biedt de mogelijkheid om WhatsApp in een webbrowser (zoals Chrome of Safari) te gebruiken. Zodoende kan je ook appen op een desktop-computer, een laptop én op de iPad.

 

Om WhatsApp te gebruiken op een iPad zet je de volgende stappen:

  1. Open Safari op je iPad en surf naar web.whatsapp.com. Mocht dit niet werken in Safari, download en gebruik dan Chrome;
  2. Open WhatsApp op je smartphone;
  3. Tik op het pictogram Instellingen en tik op Gekoppelde apparaten;
  4. Tik op Koppel apparaat;
  5. Richt de iPhone-camera op het iPad-scherm, scan de getoonde QR-code en wacht een paar seconden totdat je apparaten zijn gekoppeld;
  6. Verstuur en ontvang WhatsApp-berichten op je iPad!

 

Let wel, de iPad wordt niet officieel ondersteund. Mogelijk werkt de interface soms niet optimaal.

 

WhatsApp Web op je startscherm

 

Kan je de WhatsApp Web-app aan je startscherm toevoegen? Jawel. Als je snel toegang wilt tot WhatsApp Web, tik je eenvoudig op de deelknop rechtsboven in Safari en tik je op Toevoegen aan startscherm. Op die manier heb je toch min of meer een WhatsApp-app op je iPad.

 

Helaas staat Apple niet toe dat webgebaseerde apps meldingen via Safari bezorgen, dus je kan geen meldingen ontvangen op je iPad – je moet je verbonden smartphone in de buurt houden om gewaarschuwd te worden voor inkomende berichten.
 

Laatste reacties