Magazine

Binnenkort op Instagram: iedereen beperken behalve goede vrienden

Instagram-gebruikers kunnen er binnenkort voor kiezen om met één druk op knop alleen interacties van goede vrienden te zien. Interacties van andere gebruikers worden dan geblokkeerd. Volgens moederbedrijf Meta moet dit voorkomen dat tieners worden lastiggevallen door vreemden, zeker nu steeds meer jongeren al een Instagram-account openen. Dit meldt onder meer techsite The Verge.

 

Limieten

 

De nieuwe functie is een uitbreiding van de zogenaamde limieten, een veiligheidscontrole die je kan gebruiken om DM’s en reacties te verbergen van accounts die je mogelijk lastigvallen. In plaats van alleen maar inhoud te verbergen voor recente volgers of mensen die jou niet volgen, dempt Instagram nu inkomende berichten van iedereen behalve de gebruikers op je goede-vriendenlijst. Gebruikers kunnen zelf in Instagram aangeven wie hun goede vrienden zijn.

 

Hoe het werkt

 

Wanneer je de interacties van iedereen behalve goede vrienden beperkt, zie je alleen DM’s, tags en vermeldingen van de mensen op je lijst. Gebruikers die niet in je goede-vriendenlijst staan, kunnen nog steeds op jouw berichten reageren, maar je krijgt dat niet te zien. Deze accounts weten ook niet dat je hun inhoud hebt verborgen.

 

Hoe je het instelt

 

Limieten in één keer instellen voor iedereen behalve goede vrienden is momenteel nog niet mogelijk. Je vindt de functie binnenkort door op je profiel te tikken, het hamburgermenu in de rechterbovenhoek van het scherm te selecteren en Beperkte interacties te kiezen. Van daaruit kan je limieten instellen voor accounts die jou niet volgen, recente volgers en straks dus ook iedereen behalve je goede vrienden.

 

Veiligheid

 

Instagram biedt nog andere functies die de veiligheid en het plezier op de app moeten waarborgen. Zo kan je personen ook blokkeren of uitschakelen.

 

Tot slot

 

Beperkingen op Instagram zijn geïntroduceerd als anti-pestfunctie. Ze geven je meer controle over welke reacties jij en je volgers op je berichten zien door te beperken wat beperkte accounts op je profiel kunnen plaatsen.
 

Laatste reacties