Magazine

Voorlopig geen advertenties op WhatsApp

Gratis apps plaatsen doorgaans advertenties om geld te verdienen. Maar bij WhatsApp is dat opvallend genoeg niet het geval. Er zijn daar ook geen plannen voor, zo meldt het hoofd van WhatsApp. Dit in een reactie op een artikel van de Financial Times. Volgens die krant hebben betrokkenen gemeld dat Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, dit wel heeft overwogen.Onenigheid

 

Over het plaatsen van advertenties in WhatsApp zijn volgens de Financial Times gesprekken gevoerd. De plannen leidden intern echter tot onenigheid, waarom er uiteindelijk geen besluit over genomen is. WhatsApp-hoofd Will Cathcart ontkent in een reactie op Twitter (X)  stellig dat er reclames in WhatsApp komen.

 

Belofte

 

Facebook nam WhatsApp in 2014 over voor 19 miljard dollar. WhatsApp-oprichter Brian Acton beloofde bij de overname dat de app geen advertenties zou krijgen. Het alsnog invoeren van advertenties op WhatsApp zou een zeer impopulaire stap zijn. Wellicht daarom dat de chatapp zo snel ontkende hiermee bezig te zijn.

 

Gebruikers

 

Vandaag de dag heeft WhatsApp heeft zo’n miljard actieve gebruikers per maand, maar het grootste deel van de omzet komt van de zakelijke tak, de betaalde dienst voor bedrijven. Die beslaat zo’n 200 miljoen gebruikers bij kmo- en grotere ondernemingen.
 

Laatste reacties